У Польщі тривають військові маневри: вчаться передислоковувати дивізії на схід

23:15 10 вересня 2021 р.

Фото до новини

У військових маневрах на полігоні Нова Демба беруть участь понад 4 тисячі солдатів, а також понад тисяча одиниць бойової техніки.

«Найкращою відповіддю на різного роду загрози є зміцнення польського війська», – заявив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак. Політик побував на полігоні в Новій Дембі, де тривають військові маневри «Рись-21». Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

У п’ятницю вишколи мали солдати 12 Щецінської механізованої дивізії.

«Чому ми проводимо ці вишколи? Щоби перевірити бойову готовність солдатів Польського війська, - сказав міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак. - Ця готовність є високою, але таке завдання потрібно ставити перед військовими. Адже завдяки перегрупуванню, яке полягала на тому, щоби швидко перекинути дивізії з північно-західної частини країни до південно-східної, ми підвищуємо цю бойову готовність, і бачимо, що Польща – безпечна».

У військовий маневрах бере участь понад 4 тисячі солдатів, а також понад тисяча одиниць бойової техніки.

Нагадаємо, 9 вересня почалися російсько-білоруські військові маневри «Запад-2021». У військових маневрах беруть участь приблизно 200 тисяч солдатів, 290 танків, 15 кораблів та 80 літаків і гелікоптерів.

Запад-2021: план Москви - пересунути війська на 750 км на захід, - лідер Руху Разом у Львові (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів