У Львові на Меморіалі Героїв Небесної Сотні запалили Ватру гідності (відео)

15:41 21 листопада 2022 р.

Фото до новини

Напередодні Дня Гідності та Свободи, у Львові пластуни та студенти заспівали під гітару українських пісень та поспілкувались з очевидцями Майдану.

Саме так згадали події Революції Гідності та вшанували пам’ять про людей, які захищали наші цінності, права і свободу.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Це вже є добра львівська традиція, коли молодь збирається в переддень Святого Михаїла і у свій особливий спосіб дає енергію: піснею, словом. Це сьогодні потрібно кожному з нас – енергія перемоги. Я переконаний, що всі Святі разом з Україною, тому що ми робимо Божу справу. Ми боремося за нашу Незалежність», – сказав мер Львова Андрій Садовий.

Зокрема, учасники співали стрілецькі та повстанські пісні, охочі могли випити теплого чаю та поспілкуватись у дружньому колі.

«Холодно, з чаєм, щоб згадати те, що відчували Герої Небесної Сотні під час часів Майдану. Тому ми хочемо відтворити часи, які відбувалися тоді, зараз, щоб ми краще це відчули і несли оцей вогонь тепла», – зазначив пластун Назар Кірик.

Нагадаємо, 21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Саме в цей день дев’ять років тому розпочалась Революція Гідності: розпочались перші протести української громадськості у відповідь на рішення Кабінету міністрів України про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Львів’яни, які постраждали під час Революції гідності, отримають допомогу

Учасники Революції Гідності зі Львівщини пройдуть медобстеження

Рада прирівняла поранених під час Революції гідності до учасників бойових дій

За два роки не створено реєстру постраждалих учасників Революції Гідності, - Степан Кубів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів