У курортній Східниці ретранслювали чотири російські телеканали

23:22 7 липня 2022 р.

Фото до новини

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала факт ретрансляції російських програм у готелі «Вілла Алеся» у смт Східниці Львівської області. Наразі ретрансляція російських телеканалів припинена.

Про це інформує Нацрада, пише Dailylviv.com.

Регулятор отримав скаргу від відвідувача готелю «Вілла Алеся» про трансляцію в цьому громадському закладі телепрограм «НТВ МИР», «ТНТ», «Россия 24» і «РТР Планета», щодо яких встановлено обмеження для розповсюдження на території України.

5 липня  2022 року працівник секретаріату представника Національної ради України у Львівській області спільно з фахівцями управління протидії кіберзлочинам у Львівській області департаменту кіберполіції Національної поліції України відвідали готель і промоніторили програми в готельному номері.

Серед телеканалів, які мали змогу переглядати відвідувачі готелю, були російські «НТВ МИР» і «ТНТ», а також низка інших програм, які не внесені до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України.

До відома керівництва закладу було доведено інформацію, що показ російських пропагандистських телеканалів є неприпустимим, бо не лише ображає громадян країни, в якій росія веде жорстоку війну, а й порушує вимоги чинного українського законодавства. Після цього ретрансляцію цих програм було негайно вимкнено.

«Воля» відімкне російські канали менше, ніж за добу

За російські серіали телеканали щороку віддавали близько 300 мільйонів доларів – голова Нацради

Російські телеканали неабияк зраділи заклику львівського телеведучого бойкотувати мобілізацію (відео)

1-й канал Росії вперше показав правду про війну: журналістку заарештували і переховують

РНБО вибрала телеканали, яким дозволила мовити

Новий телеканал Козака-Медведчука після години супутникового і кабельного мовлення перейшов на YouTube

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів