1-й канал Росії вперше показав правду про війну: журналістку заарештували і переховують

21:56 14 березня 2022 р.

Фото до новини

Зробила це відчайдушна дівчина, яка з плакатом на кілька секунд зуміла потрапити у кадр випуску новин російського телеканалу.

Під час головної російської пропагандистської "програми новин" ввечері 14 березня смілива дівчина зуміла зайти в кадр з антивоєнним плакатом, пише Dailylviv.com з посиланням на твіт Christo Grozev @christogrozev.

Протестувальниця проти війни в Україні швидко прочитала текст, написаний на плакаті, ставши за спиною ведучої новин.

Режисер випуску новин подарував російським глядачам кілька секунд правди в ефірі "загальнодержавного брехунця".

На плакаті - антиєвоєнні гасла, за які у Росії тепер жорстоко карають. 

“На жаль, останні роки я працювала на Першому каналі, займаючись кремлівською пропагандою. Мені дуже соромно”, — сказала та сама дівчина з плакатом в ефірі - Марина Овсяннікова, яка багато років пропрацювала на каналі редактором у міжнародному відділі, але не пишається цим. Її забрали до відділення поліції.

Нині її доля невідома.

"Де Марина Овсяннікова? - запитує журналістка Аліна Попова. - Тепер її місце перебування невідоме. Адвоката до неї не впустили. Водночас, згадуючи про катування і насильство в ОВД Братєєво, мені дуже страшно за Марину. За законом Марину не можна заарештувати, бо в неї двоє маленьких дітей.

Тепер усім, хто вчора захоплювався її мужністю, треба терміново зателефонувати за номерами, що нижче, і запитати: де Марина, а також нагадати працівникам під запис розмови, що Марину не можна заарештувати:

Черговий прокурор Москви: 8-495-951-71-97

Управління самобезпеки МВС Москви: 8 (499) 255-96-57

Гаряча лінія МВС: 8-800-222-74-47".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів