У Брюсселі відбувається саміт Східного партнерства: дві зустрічі Володимира Зеленського

15:33 15 грудня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні у Брюсселі Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і Голова Європейської ради Шарль Мішель зустрінуться з лідерами країн-членів ЄС, а також Азербайджану, Грузії, Вірменії, Республіки Молдови та України у межах 6-го саміту Східного партнерства.

Учасники підтвердять важливість Східного партнерства; саміт надасть стратегічну перспективу для тіснішої співпраці між ЄС та його східними партнерами. Також зустріч стане важливою нагодою для висловлення солідарності між ЄС та регіоном, в тому числі щодо наслідків для здоров’я та соціально-економічних наслідків, спричинених пандемією COVID-19. Про це Представництво Європейського Союзу в Україні повідомило Dailylviv.com.

Очікується, що лідери обговорять оновлений порядок денний Східного партнерства, зосереджений на відновленні, стійкості та реформах, що сприятиме збільшенню стійкості країн-партнерів та їхній здатності протистояти поточним і майбутнім проблемам.

Порядок денний буде підкріплено Економіко-інвестиційним планом із бюджетом у 2,3 млрд євро у вигляді грантів, поєднання фінансових ресурсів та гарантій, що має потенціал залучити до 17 млрд державних і приватних інвестицій задля створення більшої кількості робочих місць, активізації економічного зростання і сприяння процвітанню регіону.

Також саміт відвідає високий представник/віцепрезидент Єврокомісії Жозеп Боррель.

Пресконференція, у якій візьме участь фон дер Ляєн, запланована на 23:00 за київським часом.

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи у Брюсселі з робочим візитом, зустрівся з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України, пише Dailylviv.com

Співрозмовники скоординували позиції перед проведенням шостого саміту Східного партнерства. Зеленський наголосив на важливості визначення стратегічних цілей Східного партнерства, зокрема щодо відносин між Європейським Союзом та державами «Асоційованого тріо».

Він акцентував на тому, що стратегічною метою України у відносинах з Євросоюзом є набуття повноправного членства. У цьому зв’язку наша держава очікує на визнання своєї європейської перспективи з боку ЄС.

Під час робочого візиту до Брюсселя Президент України Володимир Зеленський зустрівся також з Президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим.

Голова Української держави подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та звернувся щодо можливості долучення Азербайджану до процесу звільнення незаконно утримуваних осіб.

Президент України затвердив розвиток стратегічних відносин з Європейським Союзом і НАТО

У Львові відкриють офіс євроінтеграції

ЄС не хоче російського вторгнення до Білорусі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів