Трамп і Зеленський проведуть телефонну розмову - CNN

09:32 19 липня 2024 р.

Фото до новини

Це буде перша розмова обох політиків після того, як Трамп залишив Білий дім.

Експрезидент США Дональд Трамп проведе телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським у п'ятницю, 19 липня, — повідомляє в четвер CNN з посиланням на інсайдерські джерела, пише DailyLviv.com.

За словами одного зі співрозмовників, яких цитує CNN, дата розмови Дональда Трампа й Володимира Зеленського, яка планувалася деякий час, може ще змінитися.

Читайте також: Більше жодної халяви тим, хто зловживав щедрістю американців - Дж.Д. Венс

Трамп під час виборчої кампанії неодноразово запевняв, що закінчить війну в Україні протягом одного дня, і навіть до формального вступу на посаду президента. Під час дебатів із Джо Байденом він назвав українського президента «найкращим комівояжером в історії», нарікаючи на витрати на підтримку України.

В інтерв’ю Bloomberg Зеленський сказав, що він повинен розповісти йому цей план, щоб його країна була готова, якщо її покине Америка. Однак у пізнішій розмові він заявив, що не боїться президентства Трампа.

Читайте також: Республіканці все активніше наполягають на припиненні допомоги Україні

У четвер Річард Ґренелл, якого в потенційному кабінеті міністрів Дональда Трампа називали потенційним очільником дипломатії США, заявив, що основою для припинення війни може стати використання ідей створення автономних областей України, які вже були укладені як частина Мінських угод у 2014 і 2015 роках. Ґренелл, однак, підкреслив, що не обговорював цю ідею з колишнім президентом.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів