Рашисти запропонували «зелений коридор» захисникам 32-го блокпосту на Луганщині (відео)

18:05 27 жовтня 2014 р.

На цій вантажівці забирали тіла полеглих

На цій вантажівці забирали тіла полеглих
Фото: зі сторінки Юрія Касьянова в інтернет-мережі «Facebook»

Журналіст Юрій Касьянов повідомив у понеділок: «П'ятеро сміливців з 32-поста доставили наших мертвих – вісім обвуглених, розірваних тіл, які вони зібрали на дорозі смерті від 32-го до 31-го поста».


Відео: Громадське Телебачення

Українських військових, які утримують 32 блокпост біля села Смілого на Луганщині, бойовики обіцяють випустити із оточення, з технікою та припасами, якщо вони залишать позиції до опівночі. Про це повідомляє кореспондент «Громадського телебачення» Настя Станко, яка сьогодні побувала на блокпосту.

Одночасно за словами військових, командування не дає жодних конкретних наказів – ані атакувати, ані відступати. Єдиний наказ, який наразі мають гвардійці – «триматися».

«Триматися» військовим пропонують за допомогою води та макаронів, які бойовики пропустили вперше за два тижні. Однак і цю передачу ретельно перевірили, забрали всі «передачки», дозволили провезти тільки 5 пачок цигарок на людину та декілька бутлів води.

Окрім води, військовим сьогодні дозволили забрати тіла загиблих побратимів. Як повідомляє Настя Станко, з поля бою вдалося забрати тіла 4 загиблих. Із них – троє айдарівців та один із командирів Національної гвардії, який загинув минулої неділі. 

Прориватися із оточення українські військові самостійно не можуть. Як повідомляє Настя Станко, зараз у Смілому розмішена важка техніка бойовиків, зокрема «Гради». 

Разом із сепаратистами там стоять військові 34-го псковського полку, сьогодні вночі прийшло підкріплення чеченців, сербів та Донських казаків. Поле навколо блокпосту також заміноване. При цьому українських військових на блокпосту – 110 бійців.

Про це повідомляє в понеділок «Громадське телебачення». Натомість журналіст Юрій Касьянов розповів сьогодні, 27 жовтня:

«На 31-й блок-пост пришкутильгав «Урал» з пробитими скатами. П'ятеро сміливців з 32-поста доставили наших мертвих – 8 обвуглених, розірваних тіл, які вони зібрали на дорозі смерті від 32-го до 31-го поста. Останки наших хлопців, які йшли на виручку на танках з гарматами, котрі не стріляють, на БМП, в яких заклинило стволи...

Діставали частини тіл із броні, викопували добитих поранених. Зараз відправляються назад на злощасний 32 пост, тому що в заручниках у сепарів залишилися їхні побратими...

«Прощайте! Ми не повернемося ...» 

Юрій Касьянов повідомив це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», де перед цим він написав у понеділок таке: «32 блок-пост в оточенні. 32 блок-пост в оточенні. 32 блок-пост в оточенні... Ганьба тій країні, тому уряду, президенту, й народу, які кинуть своїх героїв на розтерзання банді заїжджих дегенератів».

Як інформував «ЩЛ», волонтер Діана Макарова повідомляла, що на 32-му блокпосту на Луганщині оточені терористами 50 десантників зі Львова, військовий кореспондент телеканалу «1+1» Андрій Цаплієнко писав, що навколо 32-го блокпосту на Луганщині – близько півтора десятка поранених, речник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко обіцяв, що 32-му блокпосту допоможуть «у разі необхідності», а також заявляв, що 32-й блокпост оточено не повністю, заступник керівника Інфоцентру РНБО Володимир Польовий анонсував 26 жовтня, що сили АТО готують операцію з деблокування 32-го блокпосту поблизу Смілого на Луганщині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів