У РНБОУ анонсували операцію з деблокування десантників зі Львова на 32-му блокпосту (відео)

17:46 26 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Олег Куцький/УНІАН

Заступник керівника Інфоцентру РНБО Володимир Польовий запевнив у неділю, що сили АТО готують операцію з деблокування 32-го блокпосту поблизу Смілого на Луганщині.


Відео: 5 канал

Заступник керівника Інфоцентру РНБО Володимир Польовий повідомив, що сили АТО готують операцію з деблокування 32-го блокпосту Національної гвардії поблизу Смілого Луганської області. «Ситуація на 32-му блокпосту у районі населеного пункту Сміле перебуває під контролем українських військ, бойових зіткнень не було», – сказав Польовий. Він зазначив, що спроби терористів захопити цей блокпост напередодні виборів посилилися.

«Терористи користуються тим, що існує режим припинення вогню, та проведенням демократичних виборів, під час яких буд-які активні дії з боку українських Збройних Сил можуть порушити формат проведення цих мирних демократичних виборів», – зазначив Польовий. За його словами, «готується операція з деблокування цього блокпосту, наразі військовослужбовці забезпечені боєприпасами, харчуванням, усім необхідним для того, щоб дочекатися підмоги».

«Телеканал новин «24», який передає це повідомлення сьогодні, 26 жовтня, також нагадує: «Раінше Порошенко повідомив у «Твіттері», що оточений сепаратистами 32-й блокпост поблизу села Сміле Луганської області забезпечений питною водою. Однак журналіст Юрій Бутусов повідомив, що українські військові на 32-му блокпості, що під Бахмутівкою і Смілим, так і не отримали обіцяну воду, хоча спроби доставити її були.

Своєю чергою, інтернет-видання «Gazeta.ua» інформує сьогодні, 26 жовтня, в повідомленні «Ситуація на 32-му блокпосту залишається напруженою»:

Сили АТО готують операцію з деблокування 32-го блокпосту Нацгвардії поблизу Смілого, який наразі перебуває в блокаді бойовиків. Про це повідомив заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру РНБОВолодимир Польовий.

«Готується операція з деблокування цього блокпосту, наразі військовослужбовці забезпечені боєприпасами, харчуванням, усім необхідним для того, щоб дочекатися підмоги», – зазначив він.

Ситуація з блокпостом складна – неодноразово з'являлися повідомлення від волонтерів та журналістів, що у бійців закінчилися запаси харчів та питної води. Вчора журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що бійці знаходяться в блокаді і вже 50 годин сидять без води, а в РНБО зазначили, що ситуація на 32-му бпокпосту контрольована і бійцям намагаються доставити все необхідне.

Сьогодні журналіст Юрій Бутусов повідомив у «Facebook»: «Воду намагалися доставити, підготовлений цілий КРАЗ води. Але дорога заміновано і прострілюється. Тому першою пустили інженерну машину розгородження. Машина підірвалася і була обстріляна з гранатометів. Машину знищили, екіпаж контужений. Поки не можемо доставити воду».

Про це повідомляється в неділю на сайті інтернет-видання «Gazeta.ua». Відтак наведемо дослівно сьогоднішнє повідомлення журналіста Юрія Бутусова щодо ситуації на 32-му блокпосту:

«Общался с тремя бойцамии на 32-м блок-посту под Бахмуткой. Слова Верховного Главнокомандующего, что им якобы доставили воду не соответствуют действительности. Воду никто не доставил, хотя действительно была попытка это сделать.

Я не могу понять, зачем Петр Алексеевич делает такие заявления – это не поможет обмануть боевиков, которые отрезали блок-пост. Они перекрыли крупными силами дорогу, и уничтожили машину снабжения, которая вчера пыталась проехать. Там открытая местность, и все просматривается.

Кто дает инфоормацию Порошенко? Вначале он отрицал факт окружения 32-го блока, потом говорил, что окруженные солдаты звонят из Донецка, теперь «доставили воду». 

Зачем? Какой смысл?».

Юрій Бутусов написав це сьогодні, 26 жовтня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Як інформував «Щоденний Львів», волонтер Діана Макарова передала, що 50 десантників зі Львова вже 16 днів оточені на 32-му блокпосту на Луганщині, військовий кореспондент телеканалу «1+1» Андрій Цаплієнко повідомив, що навколо 32-го блокпосту на Луганщині – близько півтора десятка поранених, речник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко запевнив, що 32-му блокпосту допоможуть «у разі необхідності», а також заявив, що 32-й блокпост оточено не повністю й що «наші підрозділи повністю забезпечені і водою, і харчуванням, і боєприпасами». терористи всупереч домовленостям не пропустили допомогу на 32-й блокпост, Президент України стверджував, що десантників зі Львова забезпечили водою на 32-му блокпосту.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів