Сили тероборони перекидатимуть туди, де буде загострення

19:42 19 лютого 2022 р.

Фото до новини

Сили територіальної оборони можуть змінювати свою дислокацію а разі необхідності.

Про це заявив в інтерв’ю Радіо Свобода заступник командувача Сил територіальної оборони ЗСУ Сергій Собко, пише Dailylviv.com.

«Якщо буде загострення чи в Києві, чи в Київській області, а в Закарпатті чи в Тернополі чи в Хмельницькому буде спокійно, і тут не буде вистачати сил, то це є логічно. І, я думаю, буде правильним рішенням залучити частину чи в повному складі деякі підрозділи до виконання завдань, в тому чи в іншому регіоні, в тій чи в іншій області. І це закон дозволяв і дозволяє зараз робити», – заявив Собко.

«Ми дотримуємося єдиного принципу, принципу територіальності. Звичайно, кожна військова частина повинна зосереджувати зусилля на обороні своєї території. Однак, бувають різні ситуації. І можна навести приклад з 2014 року, коли загострення було в одній частині країни – на сході, на Донбасі, тоді для стабілізації цієї ситуації були задіяні батальйони тероборони з інших областей. І вони справилися прекрасно з цим завданням, чудово справилися», – додав він.
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний 11 лютого заявив, що на сьогодні система управління територіальною обороною складається з командування, чотирьох регіональних управлінь, 29 бригад та 150 батальйонів.

За його словами, на сьогодні батальйони територіальної оборони в 13 прикордонних областях укомплектовані не менш ніж на 70%, і до кінця березня цей показник буде доведено до 90%. Крім того, є мета мати на кінець березня не менше 70% резервістів, що проходитимуть службу в батальйонах тероборони, сказав головнокомандувач ЗСУ.

В Україні з 1 січня набрали чинності положення закону «Про основи національного спротиву», ухваленого торік.

Закон передбачає можливість створювати добровольчі формування територіальних громад, яким дозволено використовувати власну мисливську зброю. Він визначає, зокрема, такі поняття, як «національний спротив» та «територіальна оборона». Зокрема, згідно з текстом, територіальна оборона «складається з військової, цивільної та військово-цивільної складових».

Граничний вік резервістів хочуть збільшити

Шість батальйонів тероборони Львівщини переїхали на постійне чи тимчасове місце дислокації, - командир

Росія склала списки тих, кого треба арештувати чи вбити в Україні після вторгнення – ЗМІ

У Львові працівників міських установ навчають стрільби та домедичної допомоги

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів