У Львові формують два потужні батальйони територіальної оборони

16:23 8 лютого 2022 р.

Фото до новини

Програма національного спротиву, розроблена міською владою Львова, розрахована на три роки.

У приміщенні Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій, що на вул. Пекарській, 41, відкрили центр рекрутингу територіальної оборони. Тут охочі можуть отримати фахові консультації, подати заяви і документи на вступ до сил територіальної оборони. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Сьогодні роботу центру оглянули мер Львова Андрій Садовий та командир територіальної оборони Львівщини Валерій Курко.

«Ми сьогодні спільно з керівником територіальної оборони області презентуємо наш рекрутинговий центр, який створений на базі нашого центру допомоги учасникам бойових дій. Кожен громадянин нашої держави, нашого міста може прийти сюди і отримати вичерпну інформацію та написати заяву на вступ до територіальної оборони. І я радію, що ми за тиждень часу змогли вибудувати цей центр. Є телефон Гарячої лінії 1580, куди можна зателефонувати і отримати консультації фахівця рекрутингового центру. Також щоп’ятниці тут будуть працювати медики – тобто буде надана частина медичної підтримки, бо багато різних довідок потрібно зібрати.

Мені приємно, що ми ще не робили великої реклами, а вже дуже багато людей приходять сюди і записуються в тероборону – військові, працівники міської ради, депутати», - прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

Центр діє на 2-му поверсі на вул. Пекарській, 41. Тут передбачили робочі місця для двох фахівців. Один із них – оператор довідкової служби, консультуватиме й надаватиме довідкову інформацію щодо вступу до територіальної оборони, необхідних для цього документів тощо. Інший фахівець – представник бригади територіальної оборони, безпосередньо прийматиме документи на вступ до бригади. Відтак, тут кожен зможе отримати всю необхідну інформацію й допомогу, щоб швидше подати документи і підписати контракт резервіста.

«Механізм доволі простий. Є телефон Гарячої лінії і фізично тут є два військовослужбовці з мого штату, які можуть не просто надати фахову консультацію – вони перевірять, чи є людина на військовому обліку, бо це перший крок для того, щоб підписати контракт на службу в резерві.

Після перевірки цих документів – військового квитка чи довідки, запропонують посаду, яка є в штаті сил територіальної оборони, і людина напише заяву на вступ до територіальної оборони – в нашій Львівській області це 103 бригада. Тоді отримає перелік документів, які їй необхідно буде зібрати для оформлення особової справи і подачі в районні центри комплектування та соціальної підтримки – колишні військкомати. Вони сформують особову справу і призвуть їх до лав Збройних сил України. Після цього – підпишуть контракт для служби в резерві у складі сил територіальної оборони», - пояснив командир територіальної оборони Львівщини Валерій Курко.

Всю актуальну інформацію про територіальну оборону та формування бригад можна отримати за номером 1580 щоденно у робочі дні – із понеділка до п’ятниці із 08.00 до 17.00.

У мерії Львова підготували план дій у випадку розгортання повномасштабних військових дій на території України. Програма національного спротиву розрахована на три роки і передбачає: навчання мешканців домедичній допомозі та користуванні зброєю; співпрацю з батальйонами, які розташовані на території львівської громади; розвиток необхідної інфраструктури. Програму напрацювали виконавчі органи мерії спільно із представниками територіальної оборони Львівщини.

«Наше завдання – сформувати два потужні батальйони, щоб люди проходили вишкіл. Сьогодні кожен має розуміти – це наша країна, і немає когось, хто буде її захищати. Тому територіальна оборона – це унікальна можливість пройти вишкіл і відчути командну якісну роботу.

Також дуже важливо, щоб мешканці знали, куди вони мають йти в разі надзвичайної ситуації. В нас у Львові є орієнтовно 6 тисяч укриттів. Як правило, це підвали, паркінги, тому в кожному помешканні люди мають мати між собою комунікацію, має бути чистота, запас води, світло, і мешканці кожного будинку повинні це перевірити», - додав мер Львова Андрій Садовий.

Перший заступник мера Львова написав заяву про вступ у тероборону

У Львівській області спростять прийом у тероборону

У суботу львів'ян навчатимуть діяти у воєнних умовах

Міський голова Львова Садовий взяв до рук зброю з синами і закликав до цього всіх мерів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів