У Львові працівників міських установ навчають стрільби та домедичної допомоги

13:42 19 лютого 2022 р.

Фото до новини

У Львові тривають навчання зі стрільби для комунальників, освітян та працівників різних міських установ, які забезпечують життєдіяльність міста.

У Львові охочих містян навчають надавати домедичну допомогу. Сьогодні такі навчання стартували на 10 різних локаціях. Загалом цими вихідними – сьогодні й завтра, базові навики надання домедичної допомоги опанують близько 700 охочих львів’ян. Такі навчання відбуваються в межах міської програми національного спротиву.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«На сесії була затверджена програма підготовки львівської громади до національного спротиву. Вона передбачає кілька напрямків роботи. Звісно, основним напрямком буде допомога і підтримка наших підрозділів територіальної оборони. Інші основні напрямки передбачають роботу з мешканцями, учнями, молоддю, та підготовкою нашої інфраструктури – критичних підприємств, інфраструктури стрілецької – до загроз, до дій у надзвичайних ситуацій.

Ми вже третій тиждень, за підтримки і залучення ветеранів, волонтерів, стрілецьких клубів, медиків та інструкторів, організовуємо навчання. Окремо є навчання з домедичної допомоги та стрілецькі навчання. Протягом останніх двох тижнів ми готували працівників комунальних підприємств та посадовців міської ради – як у домедичній допомозі, так і у поводженні зі зброєю. Останнього тижня, оскільки учні уже вийшли з карантину, ми долучилися до вишколу і самих старшокласників. Протягом цього тижня вони мали зустрічі, для них проводили заняття спільно з представниками Нацгвардії, також вони пройшли вишкіл і отримали навички в домедичній допомозі. І зараз, протягом цих днів, ми залучили до навчань безпосередньо мешканців громади», - прокоментувала Наталія Алєксєєва, керуюча справами виконавчого комітету Львівської міської ради.

Загалом уже близько 500 працівників міських установ пройшли навчання зі стрільби, де вправлялися у вмінні користуватися зброєю. Також чимало львівських старшокласників пройшли цей вишкіл. Окрім того, понад 600 осіб отримали навики надання домедичної допомоги.

Мерія Львова розробила інформаційні матеріали та буклети, де зазначено, як діяти у разі загрози. Ці матеріали отримують учасник навчань та вишколів.

Нагадаємо, Львівська міська рада затвердила програму національного спротиву. Вона передбачає навчання з домедичної допомоги, стрілецькі навчання та вишколи, співпрацю з батальйонами, які діятимуть на території львівської громади, а також розвиток необхідної інфраструктури в контексті територіальної оборони. Цю програму напрацювали виконавчі органи мерії спільно із територіальною обороною Львівщини.

Мер Львова знову взяв до рук зброю: хоче, щоб усі мешканці навчилися стріляти

Міський голова Львова Садовий взяв до рук зброю з синами і закликав до цього всіх мерів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів