На зустрічі міністрів оборони НАТО посилять захист України

11:23 9 червня 2023 р.

Фото до новини

А США нададуть Україні новітні ракети ППО Patriot.

«Дуже очевидно, що російські війська щодня намагаються вбивати невинних українців. У лютому 2022 року Росія вторглася в Україну та намагалася знищити її як країну. Отже, українці, природно, мають право захищати себе. І ми маємо право підтримувати їх у захисті. І ми — уряд Сполучених Штатів — будемо працювати з міжнародним співтовариством, щоб зробити все можливе, щоб допомогти їм захистити свою країну та повернути суверенну територію", - повідомив речник Пентагону бригадний генерал Повітряних Сил ЗС США Пет Райдер під час пресконференції 8 червня 2023 року. 

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України, пише Dailylviv.com.

Речник Пентагону бригадний генерал Повітряних Сил ЗС США Пет Райдер також оголосив, що Міністр оборони США Ллойд Дж. Остін III наступного тижня вирушить до Європи, де він і Голова Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних Сил США генерал Армії Марк А. Міллі 15 червня проведуть особисту зустріч Контактної групи з питань оборони України, а потім візьмуть участь у зустрічі міністрів оборони НАТО 16 червня.

Водночас Пентагон вже в п'ятницю має намір оголосити про надання Україні довгострокового пакета озброєнь, що включає засоби протиповітряної оборони, вартістю понад 2 мільярди доларів. Про це стало відомо Bloomberg, пише Dailylviv.com.

Гроші, які будуть надані в рамках Ініціативи з надання допомоги Україні у сфері безпеки, підуть на закупівлю пускових установок і ракет Hawk, а також двох типів новітніх ракет ППО Patriot.

Одна з них – Patriot Advanced Capability Missile-3, або Pac-3, виробництва Lockheed Martin Corp. Інша називається Guidance Enhanced Missile, або GEM-T, виробництва Raytheon Technologies Corp, яка, за словами компанії, "забезпечує покращену здатність вражати тактичні балістичні ракети, крилаті ракети або літаки противника на додаток до ракети PAC-3".

Це оголошення буде зроблено в той час, коли військові аналітики говорять про початок довгоочікуваного контрнаступу України.

Члени НАТО можуть відправити війська в Україну, - попереджає ексгенсек альянсу

НАТО готує план війни проти Росії у разі її нападу

НАТО не прийматиме Україну в члени Альянсу, але буде допомагати їй перемогти Росію - WSJ

Україна повинна мати багаторічну підтримку від НАТО, - Столтенберг

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів