Члени НАТО можуть відправити війська в Україну, - попереджає ексгенсек альянсу

22:49 7 червня 2023 р.

Фото до новини

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Расмуссен заявив, що група країн НАТО може захотіти розмістити війська в Україні.

Про це повідомляє Gurdian, пише Dailylviv.com.

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Расмуссен заявив, що група країн НАТО може захотіти розмістити війська в Україні, якщо країни-члени, включаючи США, не нададуть відчутних гарантій безпеки Києву на саміті альянсів у Вільнюсі.

Расмуссен, який виконував обов’язки офіційного радника президента України Володимира Зеленського щодо місця України в майбутній архітектурі європейської безпеки, відвідав Європу та Вашингтон, щоб оцінити зміну настроїв перед критичним самітом, який розпочнеться 15 липня.

Він також попередив, що навіть якщо група держав надасть Україні гарантії безпеки, інші не дозволять зняти з порядку денного у Вільнюсі питання про майбутнє членство України в НАТО.

Він зробив свої зауваження, коли нинішній голова НАТО Єнс Столтенберг заявив, що питання гарантій безпеки буде на порядку денному у Вільнюсі, але додав, що НАТО – відповідно до статті 5 Вашингтонського договору – надає повноцінні гарантії безпеки лише повноправним членам. 

Україна повинна мати багаторічну підтримку від НАТО, - Столтенберг

Ми не можемо дозволити Росії виграти війну, підтримка України має бути довгостроковою, - Столтенберґ

Війна в Україні входить у критичну фазу, НАТО надсилає сильну і об’єднану відповідь рф, - Столтенберг

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів