Україна повинна мати багаторічну підтримку від НАТО, - Столтенберг

15:19 3 квітня 2023 р.

Фото до новини

Альянс продовжить зміцнювати Збройні сили України і допомагати їм у переході від обладнання та доктрини радянських часів до стандартів НАТО.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед зустріччю міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі дав пресконференцію.

"Немає жодних ознак того, що президент Путін готується до миру. Він готується до нової війни. Ось чому ми єдині у своїй рішучості продовжувати курс. І підтримувати Україну скільки завгодно", - сказав сьогодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише Dailylviv.com.

Він привітав той факт, що союзники надали 65 мільярдів євро військової допомоги Україні і в Україну почали надходити сучасні бойові танки та інша бронетехніка. 

Це може реально змінити ситуацію на передовій і дозволить українським силам звільнити більше території, сподівається Єнс Столтенберг. Він повідомив, що Альянс обговорить посилення підтримки України, в тому числі шляхом продовження зміцнення Збройних сил України, допомоги в їхньому переході від обладнання та доктрини радянських часів до стандартів НАТО.

Єнс Столтенберг очікує, що міністри країн-членів НАТО погодяться почати роботу над розробкою багаторічної програми для України. Союзники також обговорять загрози та виклики на півдні. У тому числі нестабільність, тероризм і зростання впливу Ірану, Росії та Китаю. 

Буде розглянуте зростаюче зближення Китаю з Росією. 

"Будь-яке надання Китаєм летальної допомоги Росії було б великою помилкою, - наголосив Єнс Столтенберг. - У той час, коли Росія та Китай кидають виклик міжнародному порядку та демократичним цінностям, ще важливіше, щоб ми стояли разом як союзники по НАТО. І з партнерами-однодумцями".

"Щоб подолати всі ці виклики, нам необхідно більше інвестувати в оборону, - сказав Єнс Столтенберг. - Я очікую, що на Вільнюському саміті члени Альянсу домовляться про нову амбітну обіцянку щодо інвестицій в оборону, де 2% ВВП на оборону будуть мінімальними, а не стелею".  

Генеральний секретар НАТО повідомив, що в середу до європейських країн-членів НАТО приєднаються індо-тихоокеанські партнери НАТО – Австралія, Японія, Нова Зеландія та Республіка Корея. 

"Наслідки війни Росії проти України глобальні. І те, що відбувається в Європі сьогодні, може статися в Східній Азії завтра. Тому я вітаю сильну підтримку України нашими партнерами. У тому числі нещодавню заяву Японії про внески до фонду допомоги Україні НАТО, - сказав Єнс Столтенберг. - Ми обговоримо поглиблення співпраці в таких сферах, як кіберзахист, нові технології та протидія дезінформації".

В Україну прилетять F-16: генсек НАТО вірить у це

Ми не можемо дозволити Росії виграти війну, підтримка України має бути довгостроковою, - Столтенберґ

Війна в Україні входить у критичну фазу, НАТО надсилає сильну і об’єднану відповідь рф, - Столтенберг

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів