НАТО готує план війни проти Росії у разі її нападу

23:10 19 травня 2023 р.

Фото до новини

«Ми повинні бути готові до того, що конфлікт може виникнути будь-коли», - сказав адмірал Роб Бауер, один з вищих військових чиновників НАТО.

У зв'язку з порушенням РФ в Україні всіх норм міжнародного права і нестримною агресивною політикою на світовій арені, що несуть загрози цивілізованому світу, країни НАТО запускають радикальну реформу військового планування і вперше з часів холодної війни мають намір підготувати детальні плани відкритого збройного протистояння з Росією.

Як повідомляє Reuters, тисячі сторінок секретних документів, де буде прописано дії на випадок необхідності оборонятися від російської атаки, лідери держав-членів альянсу мають намір затвердити на саміті у Вільнюсі у липні. Про це пише Dailylviv.com.

Раніше НАТО не бачив потреби розробляти широкомасштабні оборонні плани протягом десятиліть, оскільки вважав, що пострадянська Росія більше не становить загрози існуванню західному світу. Але враховуючи, що найкривавіша війна в Європі з 1945 року вирує прямо за кордонами НАТО в Україні, Альянс тепер попереджає, що він повинен мати все сплановано задовго до того, як може спалахнути конфлікт з рівним супротивником, таким як Москва.

«Ми повинні бути готові до того, що конфлікт може виникнути будь-коли», - сказав адмірал Роб Бауер, один з вищих військових чиновників НАТО.

Офіційні особи НАТО підрахували, що на повну реалізацію планів знадобиться кілька років, хоча вони наголошують, що за потреби Альянс може розпочати бій негайно.

Лідери G7 підтримали формулу миру Зеленського

Залужний розказав Міллі про пріоритетну зброю для України

Україна одержить літаки F-16

Байден схвалив підготовку українських пілотів на винищувачах F-16

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів