Сотню функціонерів і активістів ОПЗЖ судитимуть

20:54 15 вересня 2022 р.

Фото до новини

За ініціативи СБУ в Україні кінцево заборонили діяльність ОПЗЖ.

Про це повідомляє СБУ, пише Dailylviv.com.

15 вересня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України  відхилив апеляційну скаргу проросійської політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» («ОПЗЖ») і таким чином кінцево заборонив її діяльність в нашій країні. Рішення про заборону «ОПЗЖ» не підлягає оскарженню, а притягнення до відповідальності членів партії, які шкодили інтересам України, триває.

Рішення про заборону функціонування «ОПЗЖ» було прийнято на підставі указу Президента і рішення РНБО. Вони ґрунтувалися на доказах її деструктивної діяльності, зібрані у межах реагування СБУ на загрози національній безпеці.  

Йдеться передусім про демонстративну підтримку і популяризацію агресивної антиукраїнської політики росії, як на рівні керівництва, так і рядових її членів. 

«ОПЗЖ» фактично ретранслювала офіційну позицію країни-агресора щодо України і завдавала значної шкоди інтересам нашої держави.

Встановлено причетність провідних функціонерів «ОПЗЖ» до діяльності, що створює реальні загрози національним інтересам, безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України.

Водночас від початку військової агресії слідчі СБУ:

- здійснюють досудове розслідування у 70 кримінальних провадженнях щодо функціонерів партії, причетних до вчинення злочинів у сфері національної безпеки;

-  у межах цих проваджень оголосили про підозру 30 громадянам України, у тому числі депутатам місцевих рад різних рівнів.

Зокрема, СБУ повідомила про підозру Царьову та ще 2 колаборантам, які намагалися «дійти до Києва» з військами рф. Мова йде про двох колишніх народних депутатів України від «партії регіонів» Олега Царьова та Володимира Олійника, а також так звану «міністерку закордонних справ «ДНР» Наталію Ніконорову. Вони відомі своїми українофобськими та сепаратистськими поглядами, а від початку російської агресії у 2014 році переховувалися від українського правосуддя.

Путін дав 5 мільярдів доларів на п'яту колону в Україні: кому

Співробітники Держприкордонслужби, ймовірно, сприяли нардепам у незаконному перетині кордону, - ЗМІ

20 народних депутатів утекли за кордон

У Шуфрича вилучили арсенал зброї

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів