Верховний Суд захистив Тупицького від Зеленського, - неофіційна інформація

15:10 14 липня 2021 р.

Фото до новини

Верховний Суд визнав незаконним і протиправним указ Президента Володимира Зеленського, яким той скасував призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду України.

Про це повідомляє за своїми неофіційними джерелами DT.UA, пише Dailylviv. 27 березня Президент Володимир Зеленський скасував укази експрезидента Віктора Януковича від 2013 року про призначення Олександра Тупицького і Олександра Касмініна суддями КСУ.

В указі сказано, що судді, «продовжуючи виконувати свої повноваження, створюють загрозу державній незалежності і національній безпеці України, що порушує Конституцію України».

19 березня РНБО запровадила максимальні санкції проти Віктора Януковича, експрем'єра Миколи Азарова і групи колишніх топчиновників. Секретар РНБО Олексій Данілов пообіцяв перевірити всі укази і розпорядження Януковича щодо загрози нацбезпеці України.

Тупицький і Касмінін оскаржили указ Зеленського в Касаційному адміністративному суді Верховного Cуду.

Олександра Тупицького двічі відсторонювали від виконання обов’язків судді КСУ через підозри в кримінальному провадженні.

Тупицького підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 384, ст. 386 (завідомо неправдиві свідчення, пов’язані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі свідчень) Кримінального кодексу України. Тупицький не визнає себе підозрюваним — за його словами, судді КСУ має повідомити про підозру генпрокурор або виконувач його обов’язків.

Натомість на сайті Верховного Суду офіційно зазначено, що наступне судове засідання з розгляду справи "Тупицький проти Зеленського" призначене на 16:00 28 вересня 2021 року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів