Сьогодні в Генеральній асамблеї ООН розглянуть «українське питання»

09:28 27 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

У проекті її резолюції пропонується підтвердження суверенітету, незалежності й територіальної цілісності нашої країни.

Як повідомляє сьогодні, 26 березня, УНІАН,  Україна в проекті резолюції, який буде представлено на сесії Генеральної асамблеї ООН сьогодні, закликає держави світу не визнавати будь-яку зміну статусу Криму та Севастополя на основі нелегітимного референдуму. В проекті резолюції також пропонується, щоб Генеральна асамблея ООН підтвердила суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України.

Окрім того, пропонується, щоб Генеральна асамблея ООН закликала всі країни утриматися від дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності України, включаючи спроби модифікувати український кордон шляхом застосування сили у неправовий спосіб та від односторонніх дій і риторики, які можеутьзагострити існуюче напруження. Українська сторона наполягає, що референдум у Криму та Севастополі не має жодної правової легітимності й не може бути основою для перегляду статусу.

Як повідомляв «Щоденний Львів», військова розвідка США попередила американський Конгрес, що ймовірність військового вторгнення Росії в Україну вища, аніж вважалося раніше, колишній перший заступник начальника Генштабу застерігає, що Путін готує вторгнення в Україну, керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор групи «Інформаційний опір» конкретизує, що Путін готує вторгнення по всьому фронту – від Чернігова до Донецька, до українського кордону стягують елітні російські танкові дивізії, військову техніку перевозять на північ Криму, а російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер зауважує: якщо Путін планує захопити Схід і Південь України, тоді часу в нього обмаль.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів