Канцлер Німеччини про швидке завершення війни і відновлення в Україні

09:26 21 березня 2023 р.

Фото до новини

За словами Олафа Шольца, встановлення миру в Україні неможливе без виведення російських військ, однак для закінчення війни може знадобитися багато часу.

Про це повідомляє DW, пише Dailylviv.com

Канцлер Німеччини Олаф Шольц (Olaf Scholz) не очікує, що вторгнення Росії в Україну закінчиться найближчим часом, оскільки мир неможливий без виведення російських військ

Про це голова уряду ФРН заявив на заході, організованому виданням Rheinische Post у понеділок, 20 березня.

"Ми маємо бути готові до того, що це (війна. - ред.) може зайняти багато часу", - констатував Шольц. "Навіть коли війна закінчиться, все одразу не стане нормальним. Але ми також не повинні зупиняти наші зусилля щодо її припинення", - додав канцлер.

Він зазначив, що не вірить у концепцію зміни режиму, подібного до путінського, за допомогою застосування сили ззовні. За словами канцлера, президент США Джо Байден сказав, що Білий дім не розглядає такий варіант. "Я підтримую американського президента в цій ідеї", - наголосив Шольц.

Росія не може диктувати умови укладання миру в Україні, продовжив Шольц. "Україна має бути в змозі захистити свою цілісність та незалежність", - сказав він, наголосивши, що не бачить можливості миру між Росією та Україною без виведення російських військ.

"Президент Росії Путін не повинен виграти війну. Кордони не повинні порушуватися силою", - заявив Шольц. Він також висловив переконання, що навіть після закінчення війни її наслідки ще довго відчуватимуться, а Україні буде потрібно довге відновлення.

Канцлер Німеччини висловився про тривалу війну в Україні

Шлях до мирного плану пролягає через перемоги на полі бою

Байден і Шольц без свідків домовилися про безстрокову підтримку України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів