Шанси, що війна закінчиться цього року, досить мізерні - британський аналітичний центр

17:26 15 лютого 2023 р.

Фото до новини

Війна в Україні, «швидше за все», триватиме принаймні наступного року, вважає британський аналітичний центр з питань оборони та безпеки.

Про це інформує BBC, пише Dailylviv.com.

З наближенням річниці російського вторгнення професор Малкольм Чалмерс, заступник директора Королівського інституту об’єднаних служб (RUSI), каже, що Захід має підтримати контрнаступ з України в найближчі місяці.

Це зроблено для того, щоб переконатися, що Київ має «добрі умови для ведення тривалої війни, тому що шанси на завершення цієї війни цього року досить мізерні», — сказав він раніше в програмі Today на BBC Radio 4.

Ні Україна, ні Росія наразі не мають переваги одна перед одною, каже він. Він додає, що повідомлення про те, що західна розвідка показує, що Росія скупчує літаки на відстані удару від України, викликають занепокоєння, але не є надзвичайною ситуацією.

Дивлячись на російські здобутки, він каже: «Це зовсім не схоже на широкомасштабне захоплення української території, яке ми бачили на початкових етапах вторгнення, не в останню чергу тому, що українці зараз мобілізовані та підготовлені та дуже завзято борються за свою територію».

«Також річ у тому, що Росія втрачає багато людей і багато техніки, і існує реальне питання про те, наскільки далеко вони зможуть підтримувати наступ протягом тривалого періоду».

Захід втягує Росію у війну на виснаження, - Кох

РФ створює двомільйонну армію - ГУР

Росія анонсує формування щонайменше 20 нових дивізій - український генерал

Путін змінив керівника угруповання військ РФ проти України

В Росії заборонили виїзд за кордон військовозобов'язаним

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів