Сербія повинна зробити важкий вибір: Вучич переглядає тісні зв’язки з Росією

10:41 2 березня 2023 р.

Фото до новини

Президент Сербії Александар Вучич, схоже, переглядає тісні зв’язки Сербії з Росією.

Про це, з посиланням на Politico, повідомив Інститут дослідження війни (ISW, США), пише Dailylviv.com.

Перегляд зв'язків з Росією частково викликаний безперервними зусиллями вербування групою Вагнера та підривною діяльністю в Сербії і демонстрацією міжнародної економічної та інформаційної втрати, яку завдало Путіну його вторгнення в Україну.

Politico 1 березня повідомила, що Вучич прагне звернутись як до Росії, так і до західних інституцій, продовжуючи прагнення Сербії до членства в Європейському Союзі, відмовляючись запроваджувати санкції проти Росії, але Вучич сказав, що Сербія незабаром повинна зробити «важкий вибір».

Вучич засудив групу Вагнера і заявив, що влада Сербії заарештує всіх сербів, які воювали на стороні групи Вагнера в Україні. Вучич схарактеризував учасників протесту в Бєлграді, який підтримував Вагнера, як антисербських і підкуплений невідомими іноземними акторами.

17 лютого Вучич оприлюднив план США з нормалізації відносин з Косово, яке Сербія офіційно не визнає, і заявив, що Сербія залишатиметься на шляху до членства в ЄС.

Politico зазначила, що опитування в Сербії свідчать про те, що серби більше підтримують Росію, ніж західні країни, що говорить про те, що Вучичу буде важко повністю розірвати зв’язки з Росією, чого він, швидше за все, не має наміру робити.

Російський мілблогер доповнив  статтю Politico  та розкритикував президента Росії Путіна за те, що він перетворив Росію на «державу-вигнанця», від якої навіть «традиційні братські держави дистанціюються».

Найманці Вагнера допомагають Сербії готувати напад на Косово за сценарієм Росії в Криму

Кухар Путіна Прігожин послав Європарламенту бандитську мітку - закривавлену кувалду

Командування армії Прігожина - це колишні спецпризначенці

Видалятимемо відразу обидві нирки і печінку: Пригожин пообіцяв втручання у вибори в США

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів