Села та містечка дають кошти: на Стрийщині активізували роботу з формування батальйону тероборони

20:44 13 лютого 2022 р.

Фото до новини

Територіальні громади Стрийського району, що на Львівщині, активізували свою роботу з формування батальйону тероборони. Зокрема, села та містечка виділяють необхідні кошти для забезпечення належних побутових умов військових, котрі будуть проходити військову службу у складі місцевого батальйону ТрО.

Про це повідомляє Арміяinform, пише Dailylviv.com.

Крім того, з початку лютого командир підрозділу разом із представниками районної влади проводять часті виїзні зустрічі з керівництвом об’єднаних територіальних громад.

— Спільно з представниками районної влади Стрийщини ми проводимо роз’яснювальну роботу серед населення територіальних громад, — повідомив командир батальйону територіальної оборони підполковник Олег Козак. — Хочу сказати, що громадськість досить позитивно ставиться до створення підрозділу, котрий у разі війни боронитиме рідні села та міста. Це стосується як комплектування особовим складом, так і фінансової допомоги.

Командир батальйону також повідомив, що впродовж останнього місяця депутати декількох тергромад одноголосно ухвалили рішення про виділення субвенції в розмірі від 50 до 150 тисяч гривень для забезпечення підрозділу ТрО Збройних Сил України у Стрийському районі. Такі рішення уже ухвалили в Журавненській, Гніздичівській, Козівській і Дулібенській сільрадах, а також у Сколівській та Миколаївській міських громадах.

У Львівську бригаду тероборони увійдуть 7 батальйонів

На Львівщині просять ЗМІ не плутати громадські ініціативи з формуваннями ЗСУ

Перший заступник мера Львова написав заяву про вступ у тероборону

У суботу львів'ян навчатимуть діяти у воєнних умовах

У Стрийському районі облаштовують примішення для сил тероборони. Ремонт коштуватиме 1,5-2 млн грн

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів