Росія підтвердила переобладнання білоруських Су-25 для ядерної зброї

11:00 15 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Експерти не розуміють, навіщо РФ передавати до Білорусі ядерні боєголовки, російські пілоти можуть зробити все самі на території Білорусі.

Про це повідомив телеграм-канал Беларускі гаюн, пише Dailylviv.com.

"Сьогодні вночі кремлівське РІА «Новості» повідомило про заяву заступника голови російської делегації на засіданні першого комітету Генеральної асамблеї ООН Костянтина Воронцова, - йдеться у повідомленні ТК Беларускі гаюн. - За його словами, РФ передає Білорусі комплекси «Іскандер-М» подвійного оснащення і переобладнає частину білоруських літаків Су-25 під технічну можливість нести ядерну зброю (ЯЗ).

«На даному етапі йдеться лише про передання Республіці Білорусь комплексів "Іскандер-М" подвійного оснащення з ракетами у звичайному спорядженні, а також надання частині білоруських літаків Су-25 технічної можливості нести ядерну зброю. При цьому передавати Білорусі технології переобладнання літаків у носії ядерної зброї не передбачається», — заявив російський дипломат.

Крім того, він додав, що наразі "не передбачається також ані фізично оснащувати білоруські системи ядерними боєзарядами, ані переміщувати такі боєзаряди на білоруську територію".

Нагадаємо, вперше про переобладнання Су-25 Лукашенко заговорив на зустрічі з Путіним 25 червня, а пізніше, наприкінці серпня, він заявив, що літаки вже переобладнані для несення ядерної зброї.

Переобладнання штурмовиків Су-25 для несення тактичної ядерної зброї справді можливе. До того ж швидкість літака дозволить пілоту швидко піти із зони ураження.

Але чи вміють пілоти ВПС РБ працювати із цим типом озброєння? Якщо коротко, то ні. Білоруських льотчиків і техніків ніхто не вчив застосовувати і навіть обслуговувати ядерну зброю. До того ж, незрозуміло навіщо РФ взагалі передавати до Білорусі ядерні боєголовки, якщо вони можуть зробити все самі.

Російські пілоти можуть прилетіти на своїх літаках і привезти ядерну зброю на білоруські аеродроми в потрібний момент. І для цього не потрібно переобладнувати білоруські штурмовики".

Білорусь не буде використана для завдання ядерного удару по Україні, - міністр у Нью-Йорку

США ударять по Чорноморському флоту рф і базах у Криму, якщо Путін застосує ядерну зброю в Україні

США підняли в небо літаки, які відстежують ядерну зброю росії

Російські війська почнуть прибувати до Білорусі найближчими днями

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів