Росія готує корейський варіант поділу України на дві країни, - Данілов

21:42 25 лютого 2023 р.

Фото до новини

Цей план Б приніс в Москву Віктор Медведчук (на фото), який співпрацює з особами, котрих він називає відомими українськими експертами.

Про це повідомляє Euromaidanpress, пише Dailylviv.com.

Секретар РНБО Олексій Данілов стверджує, що Росія готує для України план Б, який нібито підтримує Віктор Медведчук, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на коментар Данілова для Української служби BBC News.

«Зараз Росія відповідає за створення так званої корейської версії. У Кремлі зрозуміли, що повністю захопити нашу країну не можуть, і тепер будуть реалізовувати план «Б», створюючи так звану «другу Україну». Цей план туди приніс божевільний Медведчук. Медведчук – зрадник, який помилково вважає себе експертом з України», – сказав Олексій Данілов.

Данілов вважає, що Медведчук і окремі проросійські українські політики та експерти будуть «пропонувати створення двох країн».

Він не назвав конкретних імен, але натякнув, що це нинішні члени фракції "Опозиційна платформа – За життя".

За словами Данілова, найближчою метою Росії є повна окупація Донецької та Луганської областей. Крім того, росіяни планують створити сухопутний коридор до Криму, а потім реалізувати цей план поділу України.

«Причетними є представники, які обслуговували Януковича, представники депутатського корпусу ОПЗЖ у Раді, а також політтехнологи, які їх обслуговували і проживають у нашій країні», – заявив Данілов.

Російська сторона, Медведчук і ОПЗЖ не відреагували на заяву Данілова.

За словами начальника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, зрадник України Віктор Медведчук намагався проникнути в російський уряд, видаючи себе за експерта з українського питання. Важливо зазначити, що Путін є хрещеним батьком дочки Медведчука. Його передали Росії у вересні 2022 року в рамках обміну військовополоненими.

«Він (Медведчук – ред.) намагається знову увійти в коло активних діячів російської політики, утвердившись як експерт з українського питання. Він намагається вигадати рішення українських питань», – заявив Буданов.

Голова ГУР додав, що зрадник працює з «великою командою» осіб, які всі раніше втекли з України до Росії. До складу команди входить український політолог Андрій Єрмолаєв.

Буданов пояснив, що для розробки альтернативних пропозицій Медведчук співпрацює з особами, яких він називає відомими українськими експертами.

За словами Буданова, до думки Медведчука звертає увагу «особлива група» в адміністрації президента РФ.

У Криму будують фортифікаційні споруди, - Генштаб ЗСУ

ЦРУ знає, що Китай готується дати зброю Росії

Байден відхиляє пропозицію Китаю щодо мирних переговорів між Росією та Україною

Резолюція ООН щодо миру в Україні не карає Росію-агресора

18 країн з G20 засудили вторгнення Росії в Україну, - спільна заява

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів