Рідна катедра Фаріон вдруге підтримала професорку та її виховну й просвітницьку діяльність

03:56 18 листопада 2023 р.

Фото до новини

А рішення керівництва Львівської політехніки щодо звільнення Ірини Фаріон її колеги з катедри назвали необґрунтованим і безпідставним.

Про це повідомлено на сторінці катедри української мови НУ "Львівська політехніка" у ФБ, пише DailyLviv.com і подає повний текст цього допису: "Колектив катедри української мови висловлює свою НЕЗМІННУ позицію щодо маніпулятивного ажіотажу довкола професора Ірини Фаріон:

1. Рішення керівництва Львівської політехніки щодо звільнення Фаріон І.Д. необґрунтоване і безпідставне. Професор Фаріон І.Д. впродовж усієї своєї викладацької діяльности відповідально й добросовісно виконувала свої обов’язки, має пошану в колективі, науковій спільноті й серед студентів, яких навчала. Жодної скарги на неї за понад 30 років роботи у Львівській політехніці не надходило.

2. Під час занять зі студентами викладачі зобов’язуються посилити виховну й просвітницьку діяльність, зокрема доносячи інформацію про визначних українців на основі численних передач Ірини Фаріон «Велич особистости» та «Ген українців».

3. Спровоковане й інспіроване збурення в суспільстві через інтерв’ю громадсько-політичного діяча Ірини Фаріон особливо вигідне нашим ворогам – московським окупантам, які вміло спекулюють на таких чутливих для українців темах, як мова і армія.

4. МОВА – це основа нашої ідентичности, фундамент нашої державности. 

Колектив катедри української мови глибоко шанує і незмінно підтримує кожного Воїна, який обстоює нашу українську державність.

Геннадій Вознюк, Зоряна Куньч, Оксана Литвин, Оксана Микитюк, Лілія Харчук, Мирослава Гнатюк, Софія Булик-Верхола, Юлія Теглівець, Галина Городиловська, Ірина Шмілик, Ірина Ментинська, Володимир Дяків, Соломія-Марія Ковалів, Ірина Черевко, Наталія Колодій, Ярослав Пура, Стефанія Руденко, Мирослава Попадинець, Кирик Галина, Дутко Оксана, Богданна Яворська". 

Нагадаємо, що п'ять днів тому колектив катедри української мови Львівської політехніки підтримав професорку Ірину Фаріон:

"Її громадянська позиція послідовно націєцентрична. Висловлювання, що стали предметом активного обговорення в соціальних мережах, ні в якому разі не скеровані на дискредитацію наших героїчних захисників, яких Ірина Дмитрівна разом з усім колективом катедри активно підтримує конкретними матеріальними й духовими засобами, а відображають її стійку громадсько-політичну позицію, спрямовану на утвердження державного статусу української мови, гарантованого Конституцією України. Тому довільна й упереджена інтерпретація вирваних з контексту інтерв’ю фраз і войовничо-агресивні заклики щодо Ірини Фаріон, які раз у раз трапляються в соцмережах, наводять на думку про цілеспрямоване цькування".

Наказ ректора НУ "Львівська політехніка" Юрія Бобала щодо звільнення Ірини Фаріон мовознавиця оскаржуватиме в суді.

Читайте на цю тему: Розмовляй українською або мовчи: доцент Львівської політехніки, десантник 80 бригади розповів про військове правило

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів