Путін прагне правити Росією довше, ніж Сталін

19:28 10 вересня 2023 р.

Фото до новини

Російський лідер, який розпочав найжорстокіший збройний конфлікт у Європі з часів Другої світової війни, коли вторгся в Україну, готовий перевершити майже тридцятирічне правління радянського диктатора Йосипа Сталіна.

Як повідомляє Bloomberg, російська правляча партія має намір здобути гучну перемогу на місцевих виборах у неділю, 10 вересня, які представляють собою стапрт для переобрання президента Путіна наступного року та спробу посилити контроль країни над окупованими районами України. Про це інформує Dailylviv.com.

Виборці в 85 регіонах віддали свої голоси до регіональних і міських установ. Російська влада також провела протизаконні вибори в чотирьох українських областях — Запорізькій, Донецькій, Луганській та Херсонській, — які Москва анексувала рік тому на так само незаконних референдумах.

Ці вибори надають Путіну можливість оцінити явку виборців та створити основу для забезпечення своєї перемоги на виборах у березні 2024 року. Перемога на цих виборах демонструватиме його широку підтримку в країні, незважаючи на війну та економічну кризу.

Російський лідер, який розпочав найжорстокіший збройний конфлікт у Європі з часів Другої світової війни, коли вторгся в Україну, готовий перевершити майже тридцятирічне правління радянського диктатора Йосипа Сталіна. Це станеться, якщо він отримає новий шестирічний мандат. За Конституцією Росії, диктатор може перебувати на посаді до 83 років. Це з можливістю двох послідовних переобрань, наданих йому Конституцією. 

За оцінками, Путін, який наразі має 70 років, може залишитися при владі до 83 років, якщо буде переобраний на новий шестирічний термін.

Вибори на окупованих територіях України, які контролюються Росією, також є засобом закріплення територіальних претензій Росії. Це викликало протести та засудження з боку України та міжнародної спільноти, згідно з якими ці вибори порушують міжнародне право та суверенітет України.

Путін став найтривалішим правлячим лідером Росії після Йосипа Сталіна.

Внутрішні опитування громадської думки в Росії показують, що близько половини населення підтримує мирні перемовини, але війна і спричинені нею дії в регіонах країни створюють атмосферу, в якій всі звикли до того, що війна — це рутина.

Аналітики вважають, що Путін, який веде війну, ймовірно, отримає переконливе переобрання, оскільки «люди схильні підтримувати лідера, який веде війну».

Кремль воює в Україні за шпаргалками 1939-го року: помилка путіна

Путін дуже небезпечний, але це не Сталін другої половини 40-х – Каспаров

Путінська Росія: агресор, який вдає роль жертви і перекручує історію на пропаганду

Пропаганда в РФ досягла сталінського рівня в СРСР

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів