Пункт пропуску Мальховіце-Нижанковичі відкриють швидше, ніж планували

18:31 16 січня 2023 р.

Фото до новини

Пункт пропуску Мальховіце-Нижанковичі буде призначений для руху пасажирських та вантажних транспортних засобів вагою до 3,5 тонн. Планується, що він має розвантажити пункт пропуску Медика-Шегині.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

У першому кварталі 2024 року планують відкрити пункт пропуску у Мальховіцах, що у Підкарпатському воєводстві. У Перемишлі було підписано додаток до угоди, який передбачає завершення будівництва нового пункту пропуску до кінця 2023 року. Спершу завершення робіт планувалося на 2025 рік.

Підкарпатська воєвода Ева Ленярт зазначила, що у зв’язку із нинішньою ситуацією в Україні, важливо, аби польсько-український кордон зберігав свою пропускну здатність: 

«Умовою для цього є, звісно, створення відповідної дорожньої інфраструктури та будівництво нових пунктів пропуску. Пункт пропуску буде призначений для руху пасажирських та вантажних транспортних засобів вагою до 3,5 тонн». 

Віцемаршалок Підкарпатського воєводства Пьотр Пільх сказав, що разом із новим пунктом пропуску будуть створені нові робочі місця:

«Мова йде про 150, а може навіть 200 робочих місць. Але також за кожним таким робочим місцем на кордоні творять чергові у прикордонній смузі, у Перемишлі, у віддалених околицях. Це зростання торгівлі, зростання оборотів, але також і податків. Завдяки таким інвестиціям, цей регіон може розвиватись».     

Пункт пропуску Мальховіце-Нижанковичі має розвантажити пункт пропуску Медика-Шегині. його обслуговуватимуть і польські, і українські митники. Загальна вартість будівництва пункту пропуску становитиме майже 102 мільйони злотих.

Польський уряд надав кошти на будівництво пункту перетину «Нижанковичі-Мальховіце»

Запроваджують електронну чергу для перетину кордону з ЄС

Новий пункт пропуску Нижанковичі - Мальховичі розвантажить трафік на українсько-польському кордоні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів