Прокуратура Нідерландів арештувала землю старшого ексзятя Путіна

05:15 26 травня 2023 р.

Фото до новини

Йорріта Фаассена, раніше одруженого на старшій доньці Путіна, допитали щодо ухилення від санкцій.

Прокуратура Нідерландів арештувала земельну ділянку поблизу Амстердама, яка належить колишньому зятю Путіна, показало спільне розслідування Guardian та двох інших ЗМІ. Про це інформує Dailylviv.com.

Земельною ділянкою в Дуйвендрехті володіє нідерландський бізнесмен Йорріт Фаассен, який був одружений на Марії Воронцової, старшій дочці президента Росії.

Запис у земельному кадастрі Нідерландів показує, що земельна ділянка була арештована 12 травня національною прокуратурою за фінансові, економічні та екологічні правопорушення. Агентство відповідає за дотримання санкцій.

Нідерландські кадастрові документи свідчать, що земельна ділянка була арештована в рамках кримінального розслідування.

За словами Хелен Овер де Лінден, юриста та експерта з питань санкцій, конфіскація вказує на те, що Фаассен, ймовірно, буде об’єктом розслідування, хоча точну причину конфіскації неможливо встановити з відкритих документів. Прокуратура Нідерландів не коментувала причину арешту та чи перебував Фаассен під слідством.

Розслідуванням займалися Follow the Money, The Guardian і російський сайт розслідувань «Проект Медіа».

Кажуть, що Фаассен, який живе в Москві, був допитаний владою в аеропорту Схіпхол нещодавно після прильоту до Нідерландів, повідомив у четвер Proekt Media з посиланням на джерело, яке знає Фаассена.

Згідно з повідомленням, особа сказала, що слідчі допитали Фаассена за підозрою в «ухиленні від санкцій» і конфіскували його ноутбук і мобільний телефон. За словами співрозмовника, він швидко повернувся до Москви.

Фаассен не відповідав на телефонні дзвінки чи запитання електронною поштою від Guardian про захоплення землі чи про інцидент у Схіпголі.

Обидві дорослі дочки Путіна, Марія та Катерина, були додані до санкційних списків ЄС і США у квітні 2022 року, незабаром після того, як Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну. Фаассен не підлягає жодним санкціям у США, ЄС чи Великобританії.

Фаассен одружився на Воронцовій у 2008 році, але, як повідомляється, пара розлучилася. За даними російських ЗМІ, у пари є 10-річний син.

Путін обкрадає росіян в офшорах

У Франції захопили віллу доньки Путіна для біженців з України (відео)

У Лондоні пікетували будинок доньки Лаврова

Колишня дружина путіна публічно скаржилася, що він п'є її кров

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів