Прігожин пішов проти Путіна: ФСБ відкрило кримінальну справу

23:45 23 червня 2023 р.

Фото до новини

Силовики у Москві та Ростові (де розташована ставка командування) приведені у стан підвищеної боєздатності.

«З Прігожиним вирішено діяти за найжорсткішим сценарієм». Перша реакція на заколот голови ПВК «Вагнера»: ЗМІ заборонили цитувати Прігожина, ФСБ повідомила про порушення справи.

Джерело, близьке до адміністрації президента, повідомило «МО», що «з Прігожиним прийнято рішення діяти за найжорстокішим сценарієм». «Те, що сталося зараз, є абсолютно неприпустимим з точки зору АП. Прігожин пішов проти військового командування, а значить проти Путіна. Кримінальна справа про заколот — це перший крок, решта піде».

Джерела «МО» у державних медіа розповіли про нову установку військової цензури. «Щодо конфлікту Прігожина з міноборони спущено директиву з АП — лише офіційна інформація з державних джерел, жодних цитат Прігожина, навіть непрямих».

ФСБ оперативно повідомило про порушення кримінальної справи за фактом закликів до збройного заколоту, не цитуючи Прігожина. Державні агентства РФ також не називають його ім'я і не цитують заяв.

Сам Прігожин заявляв, що не йтиме проти Путіна, а хоче усунути від командування Шойгу, для чого прямує до Ростова. Силовики у Москві та Ростові (де розташована ставка командування) приведені у стан підвищеної боєздатності. У відділах поліції Ростовської області оголошено план «Фортеця», підняті по тривозі, пише Baza. Повідомляється, що план «Фортеця» запроваджено і у Москві.

Владімір Путін «у курсі ситуації, що розгортається навколо засновника ПВК "Вагнер" Євгєнія Прігожина», повідомив ТАРС його речник Пєсков.

Збройний конфлікт між вагнерівцями і військовими РФ: Прігожин проти Шойгу

Вагнерівці захопили Ростов, - російські ЗМІ (відео)

Вагнерівці Прігожина збили російський гелікоптер

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів