Президент і спікер парламенту у святкових привітаннях уникнули гасла: Героям Слава

22:23 14 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Обидва високопосадовці раптом синхронно забули 14 жовтня про те, що гасло "Слава Україні! Героям слава!" є військовим вітанням Збройних Сил України.

Dailylviv.com подає повний текст цих привітань.

Від Президента: "Дорогі співвітчизники! Вітаю вас із Днем захисників і захисниць України.

Це всенародне свято увібрало в себе глибинні історичні традиції українців та нерозривно поєдналося зі святом Покрови і Днем Українського козацтва.

В ці складні для України роки ви щодня здійснюєте подвиг — зі зброєю в руках бороните рідну землю від російського агресора.

Від імені Українського народу дякую усім захисникам і захисницям України за сумлінне виконання військового, службового та громадянського обов'язку, відвагу, героїзм і самопожертву.

Низько вклоняємося світлій пам'яті полеглих та згадуємо усіх, хто в різні часи національної історії загинув у боротьбі за свободу і незалежність Української держави.

Наша віра, правда та звитяга як символи свята Покрови завжди допомагали нам вистояти у боротьбі з ворогами й надалі надихають нас на перемогу.

Нехай незламний і нескорений козацький дух захисників української землі усіх поколінь назавжди буде для нас невичерпним джерелом натхнення для розбудови сучасної та міцної України.

Слава захисникам і захисницям України!

Слава Україні!" 

Від голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука:

"Шановні Захисники та Захисниці України!

Дякую вам за те, що бережете Україну і вдень, і вночі, і в мороз, і в спеку. Саме завдяки вашій звитяжній праці українці відчувають захищеність і впевненість у майбутньому. Дозвольте подякувати за те, що обрали свою святу долю захисників рідної землі, стоїте на сторожі миру в нашій державі та власним прикладом показуєте кожному, що означає любити та берегти свою Батьківщину!

Хочу побажати всім вам міцного здоров’я, незламної віри в нашу перемогу. Нехай завжди оберігають вас рідна земля, мамина молитва та батьківська підтримка. Велика вдячність і світла пам’ять усім синам і донькам України, які поклали своє життя за нашу країну, за всіх нас, та складають Національний пантеон героїв, яким завжди пишається наша країна.

Слава Захисникам України! Слава Україні!"

Нагадаємо, що гасло "Слава Україні! Героям слава!" є військовим вітанням Збройних Сил України, а від цього року також стало офіційним девізом українських футболістів.

У Львові вшанували пам’ять загиблих захисників України з 80-ї бригади

Львів відзначає День захисників і захисниць України і 79-ї річницю створення УПА

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів