Відсьогодні 14 жовтня – День захисника України, – Президент (відео)

10:30 14 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: avtotsou-lutsk.yolasite.com

На сайті Глава держави оприлюднено президентський указ № 806/2014, в якому сказано: «Установити в Україні свято — День захисника України, яке відзначати щорічно 14 жовтня».


Відео: ТСН

На сайті Глава держави оприлюднено сьогодні, 14 жовтня, президентський указ № 806/2014, в якому сказано: «1. Установити в Україні свято — День захисника України, яке відзначати щорічно 14 жовтня. 2. Визнати таким, що втратив чинність, Указ Президента України від 23 лютого 1999 року №202».

Своєю чергою, прес-секретар Президента Святослав Цеголко сьогодні, 14 жовтня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Тwitter»: «Сьогодні, на Покрову, – день захисника України. Президент підписав відповідний указ. 23 лютого ми більше не відзначатимемо».

Натомість на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони повідомили сьогодні, 14 жовтня:

«Президент України Петро Порошенко встановив 14 жовтня, коли святкується Покрова Пресвятої Богородиці, новим державним святом – Днем захисника України. Відповідний Указ за № 806/2014 Глава держави підписав учора.

Таке рішення прийняте з метою «вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості». На переконання Петра Порошенка, день, який раніше був одним із найголовніших свят запорізьких козаків, стане одним із головних свят у календарі нової України.

Згідно з Указом, втрачає чинність Указ Президента України від 23 лютого 1999 року «Про день захисника Вітчизни».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів