Представництво ДП Документ розпочало оформлення паспортних документів громадянам України у Варшаві

21:46 30 червня 2022 р.

Фото до новини

Закінчуються роботи з підготовки центру ДП «Документ» у Варшаві, який оформлятиме ID-картки та/або закордонні паспорти українцям. Його відкриють у серпні.

Про це інформує Державна міграційна служба України, пише Dailylviv.com.

Водночас уже зараз громадяни України, які перебувають за кордоном, можуть подати заяви-анкети на оформлення паспортних документів за допомогою чотирьох програмно-технічних мобільних комплексів (спеціально облаштовані мікроавтобуси), розташованих на місці майбутньої локації за адресою: Warszawa, al. Jerozolimskie 179, ТЦ “Blue City”.

Мобільні комплекси працюють з понеділка до суботи, з 10 до 19 години. Обслуговування відвідувачів здійснюється за попереднім записом в електронну чергу. Тут громадяни України можуть оформити ID-картку, паспорт громадянина України для виїзду за кордон і навіть скористатися новою послугою із оформлення обох документів одночасно. Перелік документів для оформлення паспортних документів є стандартним - як і в тих «Паспортних сервісах», які знаходяться в Україні.

Загалом, у майбутньому центрі ДП «Документ», який запрацює у серпні, планується приймати близько 500 осіб на день, усі робочі процеси здійснюватимуться із використанням новітніх інформаційних систем та технологій. Отримати адміністративні послуги ДМС України буде можливо як за попереднім записом в електронну чергу, так і без нього. 

Враховуючи особливості міжнародної логістики під час воєнного стану, строки оформлення та видачі паспортних документів складатимуть до 45 робочих днів - у звичайному режимі та до 20 робочих днів - у терміновому. 

Оплата послуг на мобільних комплексах буде здійснюватися на місці - за допомогою онлайн-сервісу. Для цього отримувачам послуг необхідно мати при собі смартфон та реквізити банківської картки (оплата готівкою наразі є недоступною). 

Нагадаємо, 10 червня 2022 року було прийнято відповідну постанову Уряду, яка суттєво розширює можливості оформлення паспортних документів за межами України.   

Цим нормативним актом передбачено, що ID-картку та/або закордонний паспорт українці матимуть змогу оформити у розміщеному за межами України відокремленому підрозділі державного підприємства «Документ» - у центрі обслуговування громадян ”Паспортний сервіс”.

Це важливо, оскільки державне підприємство “Документ” належить до сфери управління Державної міграційної служби та є адміністратором Єдиного державного демографічного реєстру.

Перший в Україні мобільний ЦНАП обслуговуватиме на Львівщині чотири громади: які саме

Чотирма потягами зі Львівщини в Перемишль відправили 880 людей, - ОВА

Половина переселенців хоче повернутися додому після війни: хто втратив надію

Соціологи виявили категорії поляків, які частіше заявляють про допомогу українцям

Постійне командування США у Польщі зможе реагувати на всьому східному фланзі,- Байден

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів