Нове у процедурі отримання закордонного паспорту за межами України, - МЗС

12:00 22 липня 2020 р.

Фото до новини

Міністерство закордонних справ України розповіло про сучасну процедуру отримання паспорта для виїзду за кордон («закордонного паспорта») поза межами України.

DailyLviv інформує про те, що Міністерство закордонних справ України офіційно надало роз'яснення у ФБ. 

"Перше й часто найскладніше – ви маєте правильно зібрати документи.

Залежно від обставин, які змушують вас оформлювати новий (чи перший!) «закордонний паспорт», буде відрізнятися і список необхідних документів. Наприклад, у разі втрати документа за відповідною довідкою доведеться звернутись до місцевої поліції, а в разі заміни простроченого паспорта – взяти з собою старий документ. Детально зі списками документів по різних кейсах можна ознайомитись ТУТ.

Далі- легше.

Із підготовленим пакетом документів ви прямуєте до найближчого консульства чи консульського відділу посольства України. Зверніть увагу - в карантин прийом громадян здійснюється лише за попереднім записом. Перевірте на сайті https://online.mfa.gov.ua/, чи додана вже в країні вашого перебування послуга електронної черги та при можливості запишіться онлайн. В іншому випадку - зателефонуйте.

Ваш візит має бути особистим – доведеться пройти процедуру фотографування, верифікації (сканування відбитків пальців) та сканування підпису.

Після успішного подання документів ви отримаєте довідку з числовим кодом (ідентифікатором сесії), за яким ви зможете бачити стан оформлення вашого паспорта на сайті http://passport.mfa.gov.ua/. Паспорт можна буде забрати, коли він отримає статус «прибув до консульської установи».

Зверніть увагу на те, що паспорт для виїзду за кордон на відміну від посвідчення особи на повернення в Україну оформлюється у строк до 3-х місяців. За погодженням із консулом ви також маєте змогу скористатися послугами міжнародних операторів експрес-доставки для пришвидшення прибуття паспорта до установи. За таку послугу доведеться заплатити додатково.

І головне – наші консули завжди раді вам допомогти. Не соромтесь перепитати, якщо щось незрозуміло, але, будь ласка, будьте ввічливі – лише у взаємній повазі ми зможемо побудувати якісний клієнт-орієнтований державний сервіс".

Порушника кордону з ЄС затримають розшукова або вартова собаки, попереджають прикордонники.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів