Порушника кордону з ЄС затримають розшукова або вартова собаки

11:28 22 липня 2020 р.

Фото до новини

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон нагадало потенційним порушникам, що вміють службові собаки.

DailyLviv зацікавило повідомлення-нагадування про службових собак. Вони щоденно несуть службу з прикордонниками та охороняють державні рубежі. Допомагають затримувати порушників, виявляти зброю та наркотики.

А за призначенням службові собаки є такі:

Розшукові

Вони допомагають прикордонниками виявляти та затримувати порушників, як в пунктах пропуску, так і на зеленій ділянці кордону. Такі чотирилапі помічники здатні виявити порушника у транспортних засобах і вантажах або йти по сліду десятки кілометрів.

Спеціальні

Це собаки-детектори. Їх гострий нюх допомагає знаходити небезпечні предмети, які зловмисники намагаються переправити через державний кордон: зброю, вибухівку або наркотики.

Мінно-розшукові

Собаки–сапери. Вони розшукують міни та вибухові пристрої на ділянках місцевості або будівлях.

Така робота потребує особливої взаємодії з кінологом, адже є такі ділянки місцевості де собака працює на відстані.

Вартові

Такі собаки охороняють окремі ділянки кордону та об'єкти. Вони навчені затримувати та конвоювати порушників та охороняти територію, де вони несуть службу.

Племінні

Їх використовують для поповнення поголів’я службових собак. Це чистопородні службові собаки, які мають високі робочі якості та відповідають вимогам племінного добору.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів