Польща з союзниками формує бронетанкову бригаду з Leopard для України

13:26 17 січня 2023 р.

Фото до новини

Польща зокрема готова передати Україні 14 танків Leopard.

Президент Польщі Анджей Дуда повідомив про цінаміри журналістам на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі 17 січня, пише Dailylviv.com.

За його словами, Польща розраховує на запаси танків Фінляндії та інших країн Європи. Мета — сформувати у ЗСУ хоча б одну нову бронетанкову бригаду.

"Ми збираємо спільноту країн, які поставлять танки Leopard в Україну. Сподіваюся, до нас приєднаються союзники і ми сформуємо разом хоча б бронетанкову бригаду", - наголосив польський лідер.

"Звичайно, ми розраховуємо на участь Німеччини, процес займе деякий час. Німеччина теж має погодитися, тут цілий комплекс елементів і процес триває", — зауважив він.

Анджей Дуда під час форуму згадав багаторазові заклики щодо підтримки президента України Володимира Зеленського.

"Зеленський сказав, що їм потрібні танки — ми передали понад 260 наших старих танків часів Радянського Союзу. У цій техніці була гостра потреба", — додав він.

Довідка

Танкова бригада (також бронетанкова бригада) — основне тактичне з'єднання в танкових (бронетанкових) військах ряду держав, яка призначена для виконання тактичних та оперативно-тактичних завдань у складі загальновійськового угруповання військ, а в деяких випадках і самостійно у тісній взаємодії зі з'єднаннями, частинами і підрозділами інших родів військ і спеціальних військ Сухопутних військ в різних умовах.

Танкова бригадаскладається з трьох танкових батальйони (структура — аналогічна ТБ МБр, але в ротах — по 10 танків. Всього у кожному батальйоні 31 танк).

Німеччина прийме рішення про постачання Leopards перед Рамштайном

Польща передасть Україні роту танків Leopard, - Дуда у Львові

Зеленський подякував Сунаку за танки Challenger 2

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів