Поділ Росії розпочнеться з Китаю

13:55 26 лютого 2023 р.

Фото до новини

Міністерство природних ресурсів Китаю нещодавно публічно згадало про втрачені території на користь Російської імперії.

Про це повідомило Asia Times, пише Dailylviv.com

Міністерство природних ресурсів Китаю 14 лютого опублікувало нову версію своєї карти світу, вказуючи повернення до використання китайських назв восьми міст і територій, окупованих Російською імперією наприкінці 19-го і початку 20-го століть.

Китай тоді втратив великі простори землі в північному регіоні через вторгнення росіян. Починаючи з Айгунського договору 1858 року та Пекінського договору 1860 року, китайсько-російський кордон був перепланований на користь Росії вздовж Амуру та річки Уссурі. В результаті Китай втратив регіон, відомий зараз як Зовнішня Маньчжурія (площа понад 1 млн км 2 ), і вихід до  Японського моря.

Згідно з новою директивою Пекіна, Владивосток знову називається Хайшенвай (що означає затока морських огірків), а острів Сахалін — Куєдао. 

Деякі китайські оглядачі час від часу писали статті, в яких нагадували читачам, скільки території країни було захоплено іноземними державами з середини 19 століття. Ці статті дозволено публікувати та поширювати в Інтернеті – навіть у такі моменти, коли Пекін хоче зміцнити свої економічні зв’язки з Москвою. Тим не менш, дивно, що Пекін змінив свою карту в цей складний час.

Один з оглядачів 20 лютого заявив, що китайський народ втратив 1,7 мільйона квадратних кілометрів території, включаючи те, що зараз називається російським Далеким Сходом, Монголію та деякі райони сучасного Киргизстану та Казахстану, на користь Російської імперії і Радянського Союзу за нерівноправними договорами з кінця 19 століття.

Автор сказав, що давнє використання китайських назв міст Далекого Сходу нагадує китайцям про їхні бажання повернути втрачену територію.

Російський уряд поки що не прокоментував це питання. Проте можна сперечатися, чи може Москва скаржитися на це, оскільки Пекін, повернувшись до використання старих китайських назв восьми міст, не змінив англійських назв. 

Курильські острови окуповані Росією: Україна підтримала позицію Японії

П'ять регіонів РФ заявили в Брюсселі про підготовку референдумів за вихід зі складу Росії

Верховна Рада визнала Чеченську Республіку Ічкерія тимчасово окупованою Росією

Башкортостан - окупована територія: Зеленського просять визнати факт поневолення Росією

Одна республіка і 5 областей хочуть вийти зі складу РФ: Ерзянь Мастор

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів