Башкортостан - окупована територія: Зеленського просять визнати факт поневолення Росією

18:44 11 листопада 2022 р.

Фото до новини

Представники Башкирського національного політичного центру просять Володимира Зеленського визнати Башкортостан окупованою територією.

Представники центру також просять запровадити посаду уповноваженого за контактами з поневоленими Москвою народами.

Про це інформує Радіо Свобода, пише Dailylviv.com.

Голова Башкирського національного політичного центру Руслан Габбасов та його соратники звернулися до Володимира Зеленського з відкритим листом, у якому вони закликали президента України ініціювати розгляд Верховною Радою України проєкт ухвали "Про визнання Республіки Башкортостан окупованою територією".

"Цим кроком Україна не лише морально підтримає башкирський національний рух, головна мета якого - здобути незалежність для нашої Батьківщини, а й дасть нам вагомі козирі у боротьбі з Кремлем та його маріонетками в Башкортостані", - пояснює Габбасов.

Представники центру просять запровадити посаду уповноваженого за контактами з поневоленими Москвою народами. Це може бути представник МЗС чи інша уповноважена українською державою особа. "Важливо, щоб Україна почала встановлювати контакти з національно-визвольними рухами, які вже сьогодні демонструють своє прагнення до звільнення та створення незалежних держав", - йдеться у листі.

Верховна Рада України 18 жовтня ухвалила постанову 8132 про визнання самопроголошеної Чеченської Республіки Ічкерія "тимчасово окупованою Росією" та засудила геноцид чеченського народу.

Руслан Габбасов - співзасновник та один із лідерів організації "Башкорт", визнаної в Росії "екстремістською" ще до вторгнення російських військ в Україну. Зараз він перебуває за кордоном.

Напередодні понад 100 осіб підписали петицію на ім'я президента України Зеленського із проханням визнати незалежність Татарстану. Автором петиції виступив татарський політик на еміграції Рафіс Кашапов.

Одна республіка і 5 областей хочуть вийти зі складу РФ: Ерзянь Мастор

Курильські острови окуповані Росією: Україна підтримала позицію Японії

Важко уявити якута, ерзя, мокшу, вепса чи карела, який мріє «віджати» Крим чи загинути на Донбасі, – соціолог

Естонія оголосила російський режим терористичним

ООН не визнала анексію українських територій Росією

Зеленський сказав Раді Безпеки ООН, що треба зробити з Росією

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів