Патріарх Кіріл заявив, що українці та білоруси – «русскіє»

09:58 9 листопада 2023 р.

Фото до новини

Очільник РПЦ наголосив, що приналежність до російського народу має визначатися православ'ям.

До російського народу він відніс і українців та білорусів, пише DailyLviv.com.

«На нашу землю прийшла ця біда – міжусобиця. Ворог роду людського посміявся як би над силою духу російського народу. Коли я говорю «русскіє», у цьому випадку я маю на увазі й українців, і білорусів, тих самих росіян, про яких говорить «Повість минулих літ», сказавши, що звідси пішла Російська земля, маючи на увазі й Північ, і Новгород, і Київ. Так ось, дуже важливо, мої дорогі, щоб сьогодні розуміння своєї приналежності до російського народу супроводжувалося безперечно глибокою православною вірою. А ті, хто каже – ми росіяни, а до храму не ходять, запитайте себе: а ви є спадкоємцями тих самих ваших батьків, дідів, бабусь, ваших прадідів і пращурів, які з вірою своєю пов'язували життя. І якщо ви не є їхніми спадкоємцями, у якому сенсі ви можете говорити про себе, як про росіян», – сказав очільник РПЦ.

Читайте також: Кіріл призначив головного військового священника для московських окупантів

Він укотре закликав підтримати окупантів - учасників так званої СВО. «Хтось допомагає матеріально, але кожен з нас може молитися за захисників Вітчизни нашої, пам'ятати про те, що там реально проливається кров і молоді люди гинуть на світанку життя», – сказав Кіріл.

Нагадаємо, експертиза підтвердила факти злочинної діяльності московського патріарха Кіріла-Гундяєва

Давно відомо у публічному просторі, що патріарх РПЦ Кіріл - це агент КГБ Міхайлов. 

Ще у травні 2022 року Верховна Рада України проголосувала за запровадження санкцій проти патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва та інших російських церковних діячів.

Торік понад 200 священників Української православної церкви Московського патріархату навіть збирали підписи під зверненням до Собору Предстоятелів Древніх Східних Церков «з позовом проти патріарха Кіріла».

3 листопада диктатор росії Владімір Путін нагородимв Кіріла Гундяєва премією президента: "за вклад у зміцнення єдності російської нації". До цієї премії додається 2,5 млн російчських публів.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів