Папа Римський Франциск відмовився від вихваляння російського імперіалізму

20:20 4 вересня 2023 р.

Фото до новини

Але знову повторив московську пропагандистську тезу про "Велику Росію".

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Папа Римський Франциск заявив, що його слова до молодих росіян про спадщину «великої Росії» були невдалими. Він запевнив, що мав на увазі культуру, а не російський імперіалізм.

Папа послався на свої висловлювання, адресовані в прямому ефірі російській молоді. Його слова були сприйняті українцями як підтримка російського режиму.

Під час прес-конференції в літаку на зворотному шляху до Риму з Монголії Франциск пояснив, що ці слова були сказані в рамках діалогу з молодими росіянами. «Дійсно, я послався на ідею Великої Росії, тому що російська спадщина дуже хороша, вона прекрасна. Пригадайте літературу, музику, Достоєвського, який сьогодні говорить нам про зрілий гуманізм» - пояснив Франциск. Він визнав, що в Росії були «темні роки», але, тим не менш, спадщина залишилася «в межах досяжності». 

Франциск запевнив, що в жодному разі не думав вихваляти імперіалізм. «Коли я говорив це, я не мав на увазі імперіалізм, я говорив про культуру, а поширення культури ніколи не імперіалістичне. Це завжди діалог. Ось про що я говорив», - підкреслив Папа.

Понад тиждень тому Франциск в онлайн-розмові з католицькою молоддю, яка зібралася в Санкт-Петербурзі, звернувся до молодих росіян із закликом не забувати спадщину своєї країни. «Ви є спадкоємцями великої Росії, великої Росії святих, царів, великої Росії Петра I і Катерини II, цієї Російської імперії, великої і освіченої, з великою культурою і людяністю. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини. Ви є спадкоємцями великої матінки Росії» - сказав Папа.

Папа Римський Франциск сумує з того, що Україна страждає, але не називає винуватця страждань

Папа Франциск вибачився перед українською молоддю, що не може вплинути на ситуацію в Україні

Папа визнав росію нападником на Україну, але уникає згадки про путіна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів