Оборона на лінії Вісли: у разі ​​загрози східна частина Польщі не змогла б захиститися - генерал

16:21 28 вересня 2023 р.

Фото до новини

За словами генерала, в минулому керівні сили Польщі шукали економії, роззброюючи польську армію.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Генерал Роман Полько заявив, що плани оборони Польщі на лінії Вісли, які схвалив колишній очільник Міністерства національної оборони Боґдан Кліх, були результатом стратегії (уряду Громадянської платформи — Польської селянської партії), тобто послаблення східної Польщі, включно з ліквідацією військових частин.

При нагоді виступу на хвилях Польського радіо 24 генерал Роман Полько наголосив, що міністри тодішнього уряду шукали економії за допомогою роззброєння польської армії.

«Так, це була деяка послідовність, що такий план постав. Але тривати в такій дурості — я цитую Карла Клаузевіца — що ми не справимося, адже тоді ми вже 12 років були в НАТО, найсильнішому альянсі, вірогідному... Дивує, що нічого не зроблено або зроблено так небагато, щоб поліпшити безпеку. Надалі шукали можливості зекономити. Перше рішення міністра Сємоняка, який взяв керування відомством від міністра Кліха — це розпуск Авіаполку. Тобто скорочення польської армії», — заявив генерал.

Згідно з документами 2011 року стосовно планів оборони Польщі, в разі можливої ​​загрози східна частина держави не змогла б захиститися.

Нинішній прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький заявив, що уряд купує сотні ракетних установок HIMARS, які розмістять уздовж кордону. «Польський кордон буде безпечним, доки його захищатиме наш уряд і Військо польське», — сказав очільник Ради міністрів.

До теми

США позичають Польщі 2 мільярди доларів для її оборони

Польща вибудовує свою оборонну політику так, ніби війна у ній почнеться уже завтра

Найпотужніше в ЄС: у Війську Польському мають служити 300 тисяч солдатів

У польській армії вже є майже 164 тисячі солдатів

Польща збільшує армію вдвічі: Анджей Дуда підписав закон Про захист вітчизни

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів