НАТО доведеться бомбити і Белград, і Білгород, якщо Сербія з Росією провокують війну в Косово

22:12 24 вересня 2023 р.

Фото до новини

Потрібно буде діяти рішуче, щоб не лише захистити мир на Балканах, але й зупинити війну в Україні.

Сьогодні озброєна група бойовиків у масках на бронетехніці увірвалася в село Баньска в Косові, вступила в перестрілку з поліцією і забарикадувалася в одному з монастирів, повідомило агентство Reuters, пише Dailylviv.com. Унаслідок цього нападу понад 40 косовських солдатів дістали поранення.

Євросоюз засудив напад на поліцейських у селі Баньска на півночі Косова. Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель назвав цей напад огидним.

У коментарі австрійському виданню Exxpress Гюнтер Фелінгер сказав, що цей інцидент є аргументом для застосування 5-ї статті договору НАТО. 

"Захистіть наших героїв від державного терору Сербії. Російських найманців з групи "Вагнера" можуть скерувати в Косове. Наші герої знищать їх, щоб вони більше ніколи нікому не заподіяли шкоди", - заявив голова некомерційної організації "Європейський комітет за розширення НАТО" Гюнтер Фелінгер.

"У селі Баньска почалася сербська війна проти Косова. Як я попереджав увесь рік, Росія і Сербія хочуть південного фронту - тепер він є. Я закликаю НАТО негайно підготувати інтервенцію проти Сербії. Бомбіть Белград просто зараз", - написав  Гюнтер Фелінгер у соціальній мережі X.

Військове втручання НАТО у справи Сербії, на думку Фелінгера, зупинить ескалацію війни. Потрібно діяти рішуче, щоб захистити мир на Балканах, додав Фелінгер.

Нічого не сказав австрійський економіст у контексті сьогоднішньої події про те, що - в разі військового втручання росіян на Балканах - НАТО варто було би бомбити не лише Белград, але й - фігурально - Білгород. Бо лише через упокорення головної країни-терориста - Росії та її "русского міра" - можна забезпечувати надійний мир на європейському континенті.

Майже 600 днів варварської російської агресії в Україні - це незаперечний аргумент для єдино правильного приборкання зчумленої країни, якою стала Росія під впливом багатолітнього правління неадекватного Владіміра Путіна, фактичного політичного ліліпута-людожера, яким опанувала манія величі.  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів