Захищати власну незалежність та підтримувати сусідів: Польща має намір збільшити армію

23:06 27 липня 2021 р.

Фото до новини

Газета «Rzeczpospolita»у статті «Мрія про військову міць» пише про наміри збільшити чисельність польської армії до 250 тисяч осіб, щоб дорівнятися Франції (270 тис.) чи Україні (255 тис.), і бути більшою, ніж армії Німеччини (185 тис.), Ізраїлю (170 тисяч) чи Великобританії (195 тисяч).

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.

Керівник Міністерства національної оборони Маріуш Блащак наголошує: «Польська армія повинна мати не менше 250 тисяч солдатів оперативних військ і 50 тисяч бійців Сил територіальної оборони. Це мінімум, що гарантує стримування, яке в рамках Північноатлантичного альянсу буде захищати незалежність нашої батьківщини, а також підтримуватиме наших сусідів. Ми цього прагнемо. Польська армія повинна бути дедалі більшою, бо лише таким чином вона відстрашить можливого агресора».

Не дивлячись на певні проблеми з набором новобранців та відхід частини військових зі служби, все ж, щороку чисельність польського війська стає більшою і сьогодні це приблизно 112 тисяч осіб.

«Кількість солдатів з кожним роком поступово збільшується. Це ефект соціальної кампанії «Стань солдатом Речі Посполитої», що її проводить Міністерство національної оборони, та спрощення правил набору в армію. Однак, попередній рік був у цьому контексті несприятливим для армії. Через пандемію прийняття на службу відбувалося повільніше, військові навчання були скасовані, а пікніки та паради не відбувалися. Кілька днів тому міністр Блащак заявив, що у першій половині цього року новобранців було набрано на 42% більше, що, на його думку, сприяє набору 5000 нових солдатів.

Разом з тим, видання стверджує, що якби польська армія досягла такої кількості військових, як у Франції (270 тисяч), то це вимагало б ледь не подвоєння бюджету Збройних сил. Минулого року він складав 52 млрд злотих. Тобто близько 11 мільярдів 300 млн євро.  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів