Німеччина негайно заарештує Путіна, якщо він ступить на німецьку землю

11:44 19 березня 2023 р.

Фото до новини

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн (ліворуч) хоче екстрадувати Путіна до Гааги за умови, що він ступить на німецьку землю.

Про це інформує Bild, пише Dailylviv.com.

Міжнародний кримінальний суд (ICC), що базується в Гаазі, висунув правителю Кремля звинувачення в нібито депортації українських дітей, яка визнана воєнним злочином згідно з міжнародним правом.

Канцлер Олаф Шольц привітав це рішення під час своєї поїздки до Японії. Ніхто не вищий за закон.

Чи варто тепер Путіну розраховувати на арешт під час поїздки за кордон?

Так, говорить BamS федеральний міністр юстиції Марко Бушманн: «Я очікую, що ICC швидко звернеться до Інтерполу (міжнародного поліційного органу, ред.) і договірних держав і попросить їх забезпечити виконання».

Тоді Німеччина буде змушена заарештувати Путіна та передати його МКС, якщо він потрапить на територію Німеччини, продовжив Бушман.

Професора міжнародного права Марсель Кау вважає ордер на арешт з Гааги "радикальним заходом з далекосяжними правовими та - щодо свободи пересування Путіна - реальними наслідками". Його зобов'язують дві третини всіх держав, включаючи всіх членів ЄС.

Експерт Кау каже, що «У міжнародному праві все частіше говорять про те, що країни, які не є учасницями договору, також можуть бути зобов’язані видати обвинувачених до Гааги».

Це означає: Путін, ймовірно, почуватиметься справді безпечно лише в Росії.

Переговори з розпалювачем війни за межами Росії зараз ускладнюються. Кау: «Навіть якби Путіна запросили на мирні переговори в ЄС, з нього довелося б законно звільнити ордер на арешт».

У будь-якому випадку більш імовірно, що Путін більше ніколи добровільно не ступить на західну землю.

Путін заробив ще на одну кримінальну справу у МКС в Гаазі

Президент Росії Путін колись постане перед судом Міжнародного кримінального суду, - прокурор

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів