Німеччина готується запровадити контроль на кордоні з Польщею і Чехією

22:45 25 вересня 2023 р.

Фото до новини

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер визнала, що підтримує запровадження тимчасового прикордонного контролю на кордонах з Польщею та Чехією.

Про це повідомив портал Inpoland, пише Dailylviv.com.

Ненсі Фезер додала, що такі заходи потрібні для контролю над усією лінією кордону. Німеччина вже значно збільшила присутність поліції на ділянках спільного кордону з Польщею та Чехією.

Однак, на думку очільниці німецького МВС, зі впровадженням контролю не варто одразу сподіватися на значне зменшення кількості осіб, які шукатимуть прихистку як біженці. Вона пояснила, що якщо особа звертається з проханням про надання притулку на кордоні, то заява буде розглядатися в Німеччині.

Захист зовнішніх кордонів ЄС залишається ключовим, чого ми досягаємо завдяки спільній системі надання захисту”, – підкреслила міністр.

Минулої середи в Бундестазі Фезер визнала, що “для боротьби з контрабандистами може бути доцільним запровадити короткостроковий стаціонарний прикордонний контроль”, хоча раніше вона всіляко відкидала таку можливість.

Очільниця МВС як приклад навела співпрацю німецьких і швейцарських поліцейських на спільному кордоні для запобігання незаконному перетину. Подібне рішення може працювати на кордоні з Чехією та Польщею. Вона зазначила, що підготовка до цього вже ведеться.

А на думку партії християнських демократів, на кордоні з Польщею, Чехією та Швейцарією слід запровадити постійний прикордонний контроль – за зразком рішення, яке вже кілька років діє на кордоні з Австрією.

Франція та Німеччина пропонують різні плани захисту неба Європи

Німеччина не подовжить пільговий період для автомобілів на українських номерах

Німеччина і Норвегія хочуть, щоб НАТО захистило підводну інфраструктуру

Німеччина закрила останні АЕС і закликає ЄС до санкцій щодо атомної промисловості Росії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів