На кордоні з ЄС затримали чотири безпілотники (відео)

19:15 2 червня 2023 р.

Фото до новини

На місці затримання прикордонники виявили чотири безпілотні літаки, 3 пульти управління, 2 ноутбуки, 26 змінних батареї, 20 змінних гвинтів, а також автомобіль «Ауді».

Про це інформує Держприкордонслужба, пише Dailylviv.com.

На Закарпатті прикордонники викрили ділка, який планував за допомогою чотирьох безпілотників незаконно перемістити в Угорщину сигарети.

Завдяки інформації, здобутій співробітниками оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону, 32-річного контрабандиста застали безпосередньо перед підготовкою безпілотників до вильоту.

Місце злету військовослужбовці відділу «Вилок» спільно з оперативниками прикордонного загону виявили на околиці села в Берегівському районі.

На місці затримання прикордонники виявили чотири безпілотні літаки, 3 пульти управління, 2 ноутбуки, 26 змінних батареї, 20 змінних гвинтів, а також автомобіль «Ауді», яким контрабандист привіз своє «устаткування» до місця злету та останнього приземлення. Поряд також знаходилися 3360 пачок сигарет, розфасовані у 21 пакунок.

На ноутбуках було закладено маршрут польоту на територію Угорщини. При цьому на деяких літаках були нанесені зображення українського прапора та герба, можна лише уявити, які наслідки міг спричинити інцидент з безпілотником з українською символікою на території Угорщини.

До місця події прикордонники викликали співробітників Бюро економічної безпеки та направили до Територіального управління БЕБ в Закарпатській області повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст.204 КК України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».

Безпілотники контрабандистів пролетіли над територією Польщі понад 10 км

Контрабандисти тричі намагалися взяти кордон між Україною і ЄС (відео)

На Львівщині стежив за прикордонниками безпілотник контрабандистів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів