Прикордонники виявили на Львівщині безпілотник

12:38 19 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua

Сьогодні, 19 березня, на ділянці відповідальності відділу «Краковець», що на українсько-польському кордоні, прикордонний наряд виявив розбитий коптер, який, ймовірно, використовувався для переміщення контрабанди через кордон.

Про це повідомили в суботу в Державній прикордонній службі України, де також поінформували:

«Прикордонники неодноразово повідомляли про спроби зловмисників налаштувати повітряні коридори для незаконного переміщення товарів. Для цього, окрім мотодельтапланів та парапланів, вони використовують і безпілотні літальні апарати, які в змозі переносити через кордон певну кількість тютюнових виробів. До таких способів вони вдаються через системну роботу з протидії протиправній діяльності на державному кордоні, що проводить Держприкордонслужба спільно і з іншими правоохоронними органами та у тісній взаємодії з прикордонниками країн ЄС.

Розбитий безпілотник прикордонники знайшли за двадцять метрів від державного кордону серед кущів. Коптер був спеціально обладнаний причіпним механізмом для переміщення невеликого вантажу, що свідчить про можливе використання його в протиправній діяльності на кордоні, зокрема для переміщення цигарок. Інших предметів та товарів поблизу знайдено не було, ймовірно він впав уже після повернення із Польщі.  

Загалом минулого року прикордонники виявили 12 літальних апаратів різного типу, які зловмисники використовували для переправлення цигарок через кордон. Дев’ять МЛА прикордонники затримали, як самостійно, так і у взаємодії із іншими правоохоронними органами, а три літальні апарати зазнали аварії».

Про це повідомили сьогодні, 19 березня, на сайті Державної прикордонної служби України, де також опублікували фото виявленого безпілотника. Натомість на сторінці Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook» розповіли також:

«№У 2015 році на ділянці Мостиського прикордонного загону було зафіксовано сім випадків незаконних польотів безпілотних літальних апаратів через кордон, завдяки спільними зусиллями польські прикордонники затримали причетного громадянина України. У цьому році в січні був затриманий громадянин Республіки Польща з понад одним ящиком цигарок, переміщених коптером. 

Будь-яку інформацію щодо організації переправки осіб через кордон, контрабанди тютюнових виробів, наявності та використання літальних апаратів в прикордонні можна повідомити за телефонами:  (03234)-4-13-02, (044)-321-39-80 (по тарифу мережі «Київстар»)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів