Україна та Польща створюють єдині пункти пропуску на кордоні

20:27 22 серпня 2023 р.

Фото до новини

Така ініціатива значно пришвидшить перетин кордону, оскільки потрібно буде проходити через один, а не два пункти пропуску

Україна та Польща створюють спільні - єдині - пункти пропуску на кордоні. Про це повідомляє Dailylviv.com з посиланням на Урядовий портал.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, зараз завдання уряду - запровадити спільний митний та прикордонний контроль з країнами Європейського Союзу.

«Буде один пункт пропуску, де працюватимуть представники обох держав. Цим досягаємо більшої інтеграції до європейського простору, прискорюємо логістику, мінімізуємо корупцію. Пілотний проект реалізуємо на польсько-українському кордоні», – пояснив Шмигаль в телеграмі, пише Dailylviv.com.

Раніше повідомлялось, що Україна запропонувала також Румунії пілотний проєкт щодо спільного прикордонного та митного контролю на одному з пунктів пропуску.

Відповідну пропозицію вже надіслали до Бухареста.

Заяви про те, що Україна готова запустити єдині пункти пропуску на кордоні з Польщею, лунали ще у травні минулого року.

Заступник міністра у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач заявив, що така ініціатива значно пришвидшить перетин кордону, оскільки потрібно буде проходити через один, а не два пункти пропуску.

Україна і Румунія домовилися про нові пункти пропуску на кордоні

Новий пункт пропуску Нижанковичі - Мальховичі розвантажить трафік на українсько-польському кордоні

Ситуація на кордоні з ЄС: найбільші черги на ПП з Польщею

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів