Наступним генсеком НАТО може стати Христя Фріланд, матір якої - українка

13:42 8 вересня 2022 р.

Фото до новини

Міністр фінансів Канади Христя Фріланд може стати новим генеральним секретарем НАТО.

Віцепрем’єр-міністерка Канади Христя Фріланд є однією із кандидатів на посаду генерального секретаря НАТО. Про це повідомляє CBC News з посиланням на джерела, пише Dailylviv.com.

Принаймні чотири різних джерела - в Оттаві, Вашингтоні та Брюсселі, де розташована штаб-квартира НАТО - заявили, що ім’я Фріланд кілька місяців обговорювалося в міжнародних колах з питань оборони та безпеки як потенційної наступниці нинішнього генерального секретаря Єнса Столтенберга. 

«Є кілька дуже кваліфікованих жінок, які були б дуже хорошими кандидатами… Здається, є певний імпульс для того, щоб жінка стала наступним (генсеком)», - сказав високопосадовець НАТО на умовах анонімності. 

Сама Фріланд у середу ухилилася від прямого запитання про свою кандидатуру, згадавши, що «вже має дві роботи» - посади віцепрем’єрки Канади та міністерки фінансів.

Термін повноважень Столтенберга мав закінчитися цього місяця, але лідери НАТО, схвильовані після російського вторгнення в Україну, продовжили цей термін до 2023 року.

Одні з переваг Фріланд — це те, що вона глибоко занурена в політику та історію Східної Європи, може говорити англійською, українською, російською, польською, французькою, іспанською та італійською мовами. Це є важливим в той час, коли альянс намагається втриматися разом на тлі вторгнення РФ в Україну. Її знання Росії та внутрішньої роботи Кремля було би ще одним великим плюсом, пише CBC News.

Відомо, що Фріланд має українське походження, вона народилась у родині матері-українки.

Канада захищатиме Україну, – Трюдо

Канада надаватиме одноразову грошову допомогу біженцям з України

Робоча віза в Канаді для емігрантів з України не є перепусткою до раю

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів