Під портретами Сталіна і Леніна у Львові став до знимки Іван Попович, народний артист

22:42 11 січня 2022 р.

Фото до новини

Разом з відомим співаком до світлини також стали гостя з Нью-Йорка Христина Підвірна і власник колекції портретів та бюстів комуністичних вождів у своєму офісі ексгенерал міліції Іван Мотринець.

Засновник, керівник і власник комерційно-виробничого консультативного приватного підприємства "Фенікс" у Львові Іван Мотринець з приводу цієї зустрічі написав у ФБ: "Сьогодні у мене в офісі був гостях український естрадний співак і композитор, педагог, народний артист України Іван Попович та представник української діаспори у Нью-Йорку Христина Підвірна. Так що 2022 рік розпочався з приємних зустрічей… чого і вам бажаю..."

72-річний Іван Попович та 76-річний Іван Мотринець народжені на Закарпатті, обоє навчалися у Львові, зазначає Dailylviv.com

За нинішньої політичної ситуації, пов'язаної з агресією Росії щодо України, ці світлини неприємно з морального боку вразили більшість коментаторів посту у соціальній мережі.

Igor Savchykevych: Попович на фоні Сталіна - це супер. - Роман Денека: Це точно! Пропиті мізки "не доганяють", що вас поставили на фоні мегавбивць!, сталіна і леніна!, в тому числі, Українського Народу. Панове, ви попросту, - хохли - МАНКУРТИ. PS. Треба, було ще гранчака налити, і майку з путлером на нього напялити. - Ruslano Stolbovoy: Коли пан ІВАН дає концерт у Львові, Народ чекає. Василь Музика: Пані з діаспори з щасливою посмішкою, під портретами Леніна-Сталіна,то така шизофренія, що любо-дорого спостерігати. - Михайло Баль: Українська діаспора в Америці буде в захваті!"

Критики також натякали на те, що Іван Мотринець є відвертим прихильником комуністичного укладу і йому мав би нині сподобатися Китай, а китайським комуністам - він з його колекцією.

На що епатажний Іван Мотринець, автор кількох літературних творів і колишній видавець газети "Момент істини", ствердно відповів критикам:

Нагадаємо, що колишній начальник УМВС України у Львівській області (1992-1995 р.р.), генерал-лейтенант міліції у відставці Іван Мотринець у лютому 2021 року став на захист скандальної професорки-українофобки з Києва Євгенії Більченко. Про це Мотринець заявляв у коментарі під дописом “Діла” у Фейсбуці про тимчасове відсторонення Більченко від викладацької діяльності.

У 2014 році Іван Мотринець написав листа Владіміру Путіну: «У листі до Президента Росії Путіна я, по-перше, закликав вивести російські війська з території Автономної республіки Крим. По-друге, звернув увагу Президента Російської Федерації на наші історичні, культурні, релігійні традиції – нас багато пов’язує. По-третє, нагадав, що нашою праматір’ю є Київська Русь. По-четверте, наголосив, що білокам’янну красуню-Москву створив князь Юрій Долгорукий.

Крім того, написав про культурні зв’язки, які є між нашими народами і наголосив, що проблеми з російською мовою або гоніння росіян і українців, які спілкуються російською мовою, в нашому старовинному місті Львові немає. Я видаю книжки як російською, так і українською мовами, і ніхто мене не переслідує. І тому не треба нас захищати. Нагадав йому про10-ту статтю Конституції України, частину 2, де сказано, що всі громадяни України, нацменшини в тому числі, мають право на розвиток своїх культури і мови. І насамкінець я написав, що, незважаючи на всі події, український народ не падав, не падає і не буде падати духом, а якщо потрібно, він готовий стати на захист своєї Вітчизни».

Іван Мотринець отримав підтвердження з канцелярії Президента Росії, що листа у Кремлі отримано.

Основний вид діяльності "Фенікса" - надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Інші види діяльності: неспеціалізована гуртова і роздрібна торгівля продуктами харчування, напоями і тютюновими виробами; діяльність у сфері права.

Тож читачів може зацікавити, чи Іванові Мотринцеві, фахівцю у галузі права, відомий Закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" і, зокрема, його стаття 3. Заборона пропаганди комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їхньої символіки? Чи, може, ленінсько-сталінська приватна колекція Мотринця вже набула офіційного і публічного музейного статусу?

Відповіді на ці запитання не мали б такого значення, якби на цих світлинах не було Івана Поповича, народного артиста України з 1990 року. До речі, виконавця однієї політичної пісні - про Степана Бандеру:  

На світлині, що внизу, Іван Мотринець (у формі), начальник міліції Львівської області, на мітингу майже поруч з першим Президентом України Леонідом Кравчуком та керівниками демократичної Львівщини початку і середини 90-х років минулого століття. 

Адвокат Іван Мотринець захищає ресторан «Мафія»

ІНП оприлюднив список прізвищ, яких стосується закон про декомунізацію

Росія відбілює тоталітарний радянський режим і комуністичних злочинців

Нікчемна реакція Кремля на історичну правду, яку відновлюють у Львові

Створено інтерактивну карту міст і сіл, які перейменують

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів