Нікчемна реакція Кремля на історичну правду, яку відновлюють у Львові

16:32 31 липня 2021 р.

Фото до новини

МЗС Росії надіслав ноту МЗС України щодо змін на Марсовому полі у Львові.

У повідомленні для ЗМІ сказано таке, пише Dailylviv: "У зв'язку з планами львівської влади зі знищення копії ордена вітчизняної війни на військовому меморіалі «Марсове поле» 30 липня в МЗС України була скерована ​​нота МЗС Росії з вимогою виконання українською стороною міжнародних зобов'язань і норм національного законодавства щодо захисту та збереження військових меморіалів. Подібні зобов'язання закріплені, серед іншого, в угоді про увічнення пам'яті про мужність і героїзм народів держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав у великій вітчизняній війні 1941-1945 років, учасником якого є Україна.

Рішуче засуджуємо взятий українською владою курс на демонтаж пам'ятників радянським солдатам і самої пам'яті про їхній подвиг у боротьбі з фашизмом. Закликаємо керівництво України відмовитися від фальсифікації історії і спроб позбавити українських громадян перемоги у великій вітчизняній війні, досягнутої спільними зусиллями всіх народів колишнього Радянського Союзу".

Така реакція МЗС Росії і з історичного, і з правового боку є нікчемною. Уже давно ввесь світ визнав винуватцями Другої світової війни два тоталітарні режими: більшовицький (комуністичний) тодішнього Радянського Союзу і нацистський - Німеччини. Крім того, в Україні прийятий закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", який і виконує влада у Львові. Ну, а керівництво Росії в майбутньому має очікувати, як мінімум, Міжнародний трибунал в Гаазі за розпалювання і підтримку війни проти Україні на Донбасі. До цього керівництва належить і міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров. Який вдав,що забув про те, що Україна не була і не є учасницею Співдружності Незалежних Держав. 

Брехня і лицемірство Кремля сьогодні, як ніколи, не має меж і сорому.

У Львові викрили російського агента

З радянського монументу слави - у музей радянського терору: у Львові перенесуть дві скульптури

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів